Kapat

Azez Paylaşım Noktasından Suriyeli Mazlumlara Yardım Eli

Beşir Derneği, Suriye'nin Azez kentinde bulunan paylaşım noktasından savaş mağduru ailelere yardımlarını sürdürdü

Beşir Derneği, yıllardır süren savaş nedeniyle temel gereksinimlerini karşılayamayan Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardımlarına devam ediyor.

 

Kilis ve Reyhanlı’da bulunan günlük 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınlarıyla ve 30 bin kişilik sıcak yemek üretme kapasiteli aşevleriyle savaş mağduru ailelerin yanında olan Beşir Derneği, Suriye’de açtığı paylaşım noktalarıyla da bölge halkının pek çok ihtiyacını gideriyor.

 

Beşir Derneği, Cerablus, Etarip, Eriha ve Azez’deki paylaşım noktalarıyla bölgede bulunan şehit ailelerinin ve yetimlerin hiçbir ücret ödemeden gıda, giyim, temizlik malzemeleri, ev araç ve gereçleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamasına vesile oluyor.

 

Bu kapsamda Azez'de bulunan paylaşım noktasından, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından derneğimize yönlendirilen ve temel ihtiyaçlarını gideremeyen ailelere yardımlar gerçekleştirildi.

 

AFAD’ın yönlendirmesiyle derneğimizle tanışan ve paylaşım noktamızdan dilediğince alışveriş yapıp herhangi bir ücret ödemeden ayrılan Suriyeli savaş mağduru, yetim ve dul aileler Türkiye’ye ve Türk halkına şükranlarını ileterek memnuniyetlerini dile getirdi.

 

Suriye’deki insanlık dramının başladığı ilk günden bugüne insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren Beşir Derneği, savaş mağduru mazlum, mahzun ve mahcup gönüllerin yanında olmaya devam edecek.