Su Kuyusu Bağışı
Su Kuyusu
15 Temmuz’da milletimizi etkisi altına alan ve devletimizi hain bir pusuya düşürmeye çalışan 100 darbecinin başarısız girişiminin ardından ülkece hepimiz derinden yaralanmıştık. Darbe girişiminin ardından yaralanan ve 15 Temmuz gecesi şehit düşen insanlarımız adına açılan su kuyusu projelerimiz, hem dünyada ki susuzlukla mücadele eden, hem de ülkece bizi derinden yaralayan olayın izlerini bir nebzede olsa hafifletmek amacıyla Beşir Derneği tarafından sağlanmaktadır.
15 Temmuz gecesi verdiğimiz büyük mücadeleyi yapılar inşa ederek ve suya muhtaç insanlara yardım eli uzatarak tüm dünyaya anlatma çabamız hız kesmeden devam etmekte. Dünya genelinde açıklanan raporlara göre en yüksek susuzluk çeken ülkelerin başında Hindistan yer almakta içmeye su bile bulamazken, Hindistan bugün insani ihtiyaçlarını bile karşılayamaz durumdadır. Beşir Derneği olarak destekleriniz sayesinde su kuyusu projelerimizi daha kapsamlı hale getirip açtığımız su kuyularına 15 Temmuz şehitlerinin adını vermekteyiz.
Hangi Ülkelerin Su Kuyusu İhtiyacı Var?
Dünya üzerinde 700 milyon insan temiz su bulamıyor ve 2 milyar insan susuzluk ile mücadele etmekte. Bunlardan birçoğu öz bakım ihtiyacını karşılayamadığı için hastalanıp hayatını kaybetmekte. Su kuyusu bulunmayan ülkeler sadece biraz su bulabilmek için 1,5 gün yol yürümek zorunda kalabiliyor. Afrika ve Asya bölgelerinde suyun yokluğu yüksek derecede hissedilmektedir. Afrika ülkelerinde yaşanan bu kıtlıklarla mücadele etmek gücümüz yettiğince mümkündür. Biri Afrika olmak üzere 13 Ülke (Gana, Nijerya, Benin, Etiyopya, Çad, Afganistan, Sudan, Zaimbabve) günde 10 litre su bile bulamaz haldedir.
Su Kuyusu Kimlerin İhtiyacını Karşılıyor?
Beşir Derneği olarak bugüne kadar açtığımız su kuyularından ihtiyacını gideren insan sayısı 3000-6000 kişi arasındadır. Derinlikler 100-200 metre arasında değişen su kuyularının devamlılığının gelmesi ve daha fazla insana el uzatabilmemiz için destekleriniz çok önemlidir. Güneş ısısı, jeneratör, depo ve hayvanlar için yalak yapımı, su kuyusu projemizin bir parçasıdır.
Su Kuyusu Açmak Ne Kadar Zaman Alıyor?
Beşir Derneği Su Kuyusu Projesi kapsamında açılan kuyuların yapımı; doğal afet, savaş, deprem gibi olaylar yaşanmadığı takdirde 8 ay içerisinde tamamlanmaktadır.
Kuyuların Bakımı Nasıl Yapılıyor? Kimler Denetliyor?
Su kuyuları açılmadan önce kuyuyu açmak için uygun yer tespiti yapılmaktadır ve nüfusa göre hacim hesaplanmaktadır. Sonrasında açılan kuyular Beşir Derneği tarafından gözetim ve denetim altında tutulmaktadır.
Açılan Su Kuyularının Ömrü Ne Kadar?
Su kuyularının ömrü; bölgenin iklimine, su altı kanallarına ve kullanım yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebilmektedir fakat normal bir su kuyusunun ömrü düzenli bakımlar ve incelemeler nezdinde 4-10 yıl arasıdır.
Su Kuyusu Açtırmak İçin Ne Yapmamız Gerekir?
Yakın çevreniz, aileniz, eşiniz veya dostunuzla ortak olarak bir kuyu açtırmanız mümkündür. Tek başınıza bu işlemi yapmak içinse ana sayfada yer alan su kuyusu butonuna tıklayarak gücünüzün yettiği miktarda bağışta bulunabilirsiniz. Bir damla suya muhtaç, aynı dünyada yaşadığımız gariban ve muhtaç insanları suya kavuşturmak bizim elimizde. Covid-19 gibi zor bir virüs sürecinden geçtiğimiz dönemde onları görmesek de Müslüman kardeşlerimize elimizden geldiğince görevimizi yapmalıyız. Tüm bu anlatılanların birer yazıdan ibaret değil ölüm kalım meselesi olduğunu her zaman hatırlamamız gerekiyor. Doğal afetler, savaşlar ve depremlerin yanı sıra küresel ısınma Afrika ve Orta doğu ülkelerinde daha fazla baş göstermektedir. Yağış mevsimlerinin değişmesi ülkeleri kuraklığa itip, tarım ve can kaybına neden olmaktadır. Kuraklık yaşayan çoğu ülke su kuyusu olmadığı için tarlaları sulayamamak ve yeterli gıdayı alamayıp hastalanıp hayatını kaybetmektedir. Sizlerde bu ailenin bir parçası olmak için miktar fark etmeksizin Beşir Destek Hattı 0(216) 375 4042 ile irtibata geçebilir ya da https://www.besir.org.tr/online-bagis-detay/43/su-kuyusu-projesi adresinden bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.
- Geri Dön
- Paylaş