Gönül Coğrafyamızda 80 Adet Daha Su Kuyusu Açtık
Son bir ay içerisinde gönül coğrafyalarımız; Çad, Mali ve Pakistan’da 60’ı tulumbalı, 20’si ise güneş enerjili olmak üzere toplamda 80 adet daha su kuyusu açtık.
Tulumbalı su kuyularının 20’sini Mali’nin Segou bölgesine bağlı kırsal yerleşim alanı olan Bla’da, 40’ını ise Çad’ın Kataua bölgesinde açan ekiplerimiz, güneş enerjiyle çalışabilen 20 adet su kuyusunu ve çeşmesini ise kardeş ülke Pakistan’ın Muzaffargarh kentinde açarak on binlerce kardeşimizin temiz suya ulaşmasına vesile oldu.
Siz de Su Kuyusu Bağışında Bulunabilirsiniz.
Sizler de Beşir Derneği’nin Online Bağış sayfası üzerinden su kuyusuna bağışında bulunarak, on binlerce kardeşimizin susuzluğuna çare olabilirsiniz.
SMS: Su Yaz 4032'ye Gönder 10 TL
Bağış Yap


Su Kuyusu Destek Projesi
Su Kuyusu Destek Projesi
Bu projeye destek olan bağışçılarımız, kuraklığın hüküm sürdüğü coğrafyalarda açılacak su kuyularıyla ilgili su ve sanitasyon çalışmalarının yanı sıra mevcut su kuyularının bakım, onarım çalışmaları ile ulaşım vb. işlemleri için gerekli olan desteği sağlamış olurlar.
Siz de su kuyusu havuz hesabımıza 1 TL dahi olsa bağışta bulunarak bir kuyunun yapım, onarım ve bakım maliyetine ortak olabilirsiniz.
Bir Kuyunun Ömrü Ne Kadardır?
Bir kuyunun ömrü, su kaynağının verimliliği veya kuraklığın şiddeti ile bağlantılı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu sebeple yaptığımız projelerde bağışçılarımıza karşı, kullanım süresine dair hiçbir taahhütte bulunamamaktayız.
Özellikle Afrika ülkelerinde yeterli teknik donanım olmadığından, kuyuların maliyeti çok farklılık göstermektedir. Onun için Beşir Derneği olarak ülke, bölge vb. şekilde şartlı su kuyusu bağışı kabul etmiyoruz. Kuyunun maliyetinden önce ihtiyaç analizi bizim için daha önemlidir. Bu sebeple ihtiyacı en acil olan bölgelerde planlama yapmaktayız.
Açılan Su Kuyusu Çeşitleri
Beşir Derneği olarak bölgelerin yapısına göre çeşitli su kuyuları açabiliyoruz. Su kuyuları tulumbalı, makaralı, elektrikli, güneş enerjili olarak birkaç farklı türde açılabilmektedir. Derneğimiz için önemli olan husus kuyuların maksimum fayda sağlaması ve uzun ömürlü olmasıdır.
Temiz ve içilebilir nitelikte olan suların 40 metre derinlikten itibaren sağlıklı çıkarılabileceği bilgisi çeşitli fizibilite çalışmaları sonucu belirlenmiştir. Dernek olarak biz de kuyularımızı en az 40 metre derinlikten başlayarak artan derinliklerde açmaya çalışıyoruz.
Destek Olmak İster misiniz?
Kuraklığın hüküm sürdüğü coğrafyalardaki mazlumların temiz ve içilebilir suya ulaşabilmeleri için su kuyusu bağışında bulunabilir, çatlamış dudaklara bir yudum su olabilirsiniz.