Kapat
Google Play üzerinden Beşir Derneği uygulamasını yükleyin Apple Store üzerinden Beşir Derneği uygulamasını yükleyin

Van Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta?

Değerli Ziyaretçimiz;

Ulaştığınız sayfa içeriği eski tarihli olup güncel bilgiler içermiyor olabilir. Kurban Bağışı ve Organizasyonu proje sayfamıza giderek en güncel bilgileri edinebilirsiniz.

Kurban Bağışı ve Organizasyonu

Van Kurban Bayramı Namazı Saat Kaçta? 

Müslüman aleminin iki önemli bayramı bulunmaktadır. Bunlar Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’dır. Her iki bayramda Müslümanlar tarafından her sene sevinçle kutlanmaktadır. Kurban Bayramı ibadetlerin yerine getirildikten sonra yoksullar ile paylaşılması sebebiyle toplumsal açıdan önem taşır.

Birlik ve beraberlik ruhunun en çok hissedildiği günler arasında yer alan Kurban Bayramı’nda kılınan bayram namazı da kişilerin birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlaması açısından insanların severek yaptığı ibadetler arasında bulunur. Kurban Bayramı namaz saatleri ise her il için farklı olarak belirlenmektedir. Bayram namazını kaçırmak istemeyenler tarafından namazını saat kaçta başlayacağı Bayram öncesinde merak konusu olmaktadır. Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta? 

Van Kurban Bayramı Namaz Saati

Sevinç ve beklenen Kurban Bayramı her yıl bayram namazı ile karşılanıyor. Her şehirde farklı saatte başlayan bayram namazını kaçırmak istemeyen Müslümanlar bayram yaklaşırken namaz saatini öğrenmek istemektedir. Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta: 2020 Van Kurban Bayramı namaz saati 05.40 olarak duyurulmuştur. Vanlı Müslümanlar saat 05.40’ta birlik ve beraberlik içerisinde bayram namazıyla Kurban Bayramı sevincini karşılayacaklar. 

Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

Bayram namazının camide cemaat ile birlikte kılınması daha uygun görülmektedir. Bayram sabahı cemaat imam ile birlikte camide toplanır ve bayram namazının kılar. Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta: Van şehrinde yaşayanların camide toplanıp namaza başlayacakları vakit saat 05.40 olarak belirlenmiştir. 

Bayram namazı iki rekât olarak kılınmaktadır. Öncelikle Allah rızası için bayram namazı kılmaya niyet edilir. Ardından tekbir alınır ve eller bağlanır. Cemaat ve imam birlikte sessizce Sübhaneke duasını okur.  Ardından 3 kez tekbir alınır. İmam Eüzu Besmele çekerek Fatiha suresini olur. Fatiha suresinden sonra bir sure daha okuyarak tekrar cemaat ile birlikte tekbir çeker. İmam tekrar Eüzu Besmele çekerek Fatiha suresi ve bir sure okur. Rüku ve secde yapıldıktan sonra ikinci rekata kalkılır. 

İkinci rekâtta İmam besmele çektikten sonra Fatiha suresi ve bir sureyi okur. Cemaat ile birlikte 3 kere tekbir alınır. 4 tekbir alındıktan sonra rükuya gidilir. Rüku ve secdenin ardından Ettehiyyatü, Salli-Barik duaları ve Rabbena duaları okunur. Sağa ve sola selam verilerek namaz bitirilir. 

Bayram Namazında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Bayramı Müslümanların sevinçle karşıladığı ve birlik ve beraberlik içerisinde olduğu bir bayramdır. Bu birlik ve beraberlik ruhuna bayram namazı esnasında da dikkat edilmelidir. 

Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta: Van Kurban Bayramı namazı Van halkı tarafından saat 05.40’ta birlik ve beraberlik içerisinde kılınacak. 

Bayram sabahı kalkılır, temiz kıyafetler giyilir ve namaza hazırlanılır. Kurban kesilecek ise namazdan önce bir şey yememek hayırlı bir davranış olacaktır. Namaz öncesi ve sonrasında Kurban Bayramı’na yakışır bir şekilde karşılaşılan kişilerle bayramlaşılır. En faziletli günler arasında sayılan bayram gününde kişinin bayram sevincini yaşaması ve yansıtması önemlidir. Namaz öncesi ve sonrasında karşılaşılan kişilere güler yüz gösterilir. İyi niyetli davranışlar sergilenir ve yardımsever olunur. 

Kurban Bayramı’nda Birlik ve Beraberlik

Kurban Bayramı pek çok açıdan Müslüman halkın birlik ve beraberlik içerisinde olmasını sağlar. Bayram namazı birlik ve beraberlik ruhunun önem kazandığı bir konudur. Kurban Bayramı’nda birlik ve beraberliğin önemi kazandığı diğer bir konu ise Kurban etinin paylaşılmasıdır. Kesilen kurban ihtiyaç sahibi kişilerle paylaşılarak herkesin bayramının güzel geçmesi sağlanır. Kendisi kurban kesmeyi tercih etmeyen veya ihtiyaç sahiplerine ulaşamayanlar bu yardımlaşma ve dayanışma içerisine girmek için Beşir Derneği gibi güvenilir dernekler aracılığı ile kurban bağışını gerçekleştirebilirler.

Bağış Yap