Kapat

''Medeniyeti Yeniden İhya Etmeliyiz''

Beşir Derneği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının ortak projesi olan 'Vakıf medeniyetinin torunları mirasına sahip çıkıyor' isimli panel Antalya'da gerçekleştirildi.

Beşir Derneği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının ortak projesi olan 'Vakıf medeniyetinin torunları mirasına sahip çıkıyor' isimli panelde konuşan Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı, “Medeniyeti yeniden inşaa etmeye değil, medeniyeti ihya etmeye ihtiyacımız var” dedi.
Program başında Beşir Derneği’nin dünya genelinde yaptığı faaliyetlerin yer aldığı fotoğraf sergisi izleyicilere sunuldu. Moderatörlüğünü Av. Mehmet Ali Alagöz’ün yaptığı panelde, Prof. Dr. Kemal Yıldız, Doç. Dr. Dilaver Selvi ve Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı 'Vakıf medeniyetinin torunları mirasına sahip çıkıyor' panelinde biraraya geldiler.
“Yardımlaşma Tarihimizin Belirgin Özelliğidir”
    Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, “Tarihimize bakıldığında hemen hemen her konuda onlarca vakıf ve imarethanelerin kurulduğunu görebiliyoruz. Ecdadımızın oluşturduğu vakıf medeniyetinin mirasçıları olan bizlerin kültürümüzün ve tarihimizin en belirgin özelliği olan yardımlaşma, mazluma sahip çıkma, akrabayı ve komşuyu gözetme, yetim, dul ve kimsesizleri himaye etmemiz gerektiğini bir görev biliyoruz” diye konuştu
“Yardımlaşma Geleneğini Diriltmeliyiz”
   Yardımlaşma kültürünün yaşatılması ve yaygınlaştırılması için vatandaşlar olarak herkesin üzerine düşen görevler olduğunu vurgulayan Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı, “Kültürel yaşamdan uzaklaşarak ben merkezli hayat anlayışının arttığını gözlemliyoruz. Gençlerimizin aile ve komşu ilişkilerinden habersiz yetişiyor, yardımlaşma geleneğinin tekrar diriltebilmek için toplum bilinci oluşturmamız gerekiyor'' şeklinde konuştu.
“Bilinçli Toplum İçin Yollardayız”
   Beşir Derneği olarak kültürel dokumuzu canlandırma adına yola çıktıklarını belirten Genel Başkan Cevdet Şanlı, “Tarih boyunca yaşamın her alanında vakıf ve imarethaneler kurarak sosyal yardımlaşmayı, kültürel dokumuzun en önemli parçası hâline getirmeyi başarmış ecdadımızın torunları olarak, bu geleneğini sürdürebilmek için Beşir Derneği olarak yola çıktık. Dünyanın her yerinde muhtaç duruma düşmüş biçare mazlumlara,  yurtdışında ve  yurtiçinde mahcup ve mahzun gönüllerin yanındayız. Kültür ve medeniyet tarihimizin bize en önemli mirası olan; yardımlaşma, mazlumu koruma, ihtiyacı olanların elinden tutma, akraba, komşu, dul, yetim, düşkün ve kimsesizlere sahip çıkma geleneğimizin sürdürülebilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla derneğimiz tarafından yurtiçinde paneller düzenlenmektedir. Amacımız toplumumuzu bilinçlendirmektir” dedi.
“ Dünya Alemi, Ahiret Aleminin Bahçesidir”
  Güzel ahlak konusuna da değinen Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, “Beşir Derneği olarak bizler vakıfız yani bütün gayemiz Allah rızası için uğraşan bir topluluğuz. İnsan eşrefi mahlukattır bizim medeniyetimizde insan merkezde yer alır. Dünya alemi, ahiret aleminin bir bahçesi olduğunu bilen farkına varan bir anlayışın mesuplarıyız.  Bizim medeniyeti yeniden inşaa etmeye ihtiyacımız yok medeniyeti ihya etmeye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 
  Panel konuşmacılara plaket verilmesi ile son buldu.