Kapat

Orhangazi’den Suriye’ye 1 Tır Dolusu Un

Beşir Derneği ve Semerkand Vakfı’nın organizasyonu, Orhangazi Belediyesi’nin de destekleri ile Halep için toplanan 1 tır dolusu un yola çıktı.


Beşir Derneği Yalova Temsilciliği’nin Semerkand Vakfı ve Orhangazi Belediyesi’yle birlikte organize ettiği yardım tırı dualarla yola çıktı. Toplanan un bağışları, Beşir Derneği’nin Suriyeliler için ekmek üretimi yaptığı Kilis ve Reyhanlı’daki fırınlarda kullanılacak. Orhangazi Cumhuriyet Meydanı’ndan yola çıkan yardım tırının uğurlama törenine Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Beşir Derneği yöneticileriyle Semerkand Vakfı yetkilileri katıldı. Çağlayan, dernek yöneticilerine teşekkür edip ‘Türk milleti olarak tüm mazlumlara yardım elimizi uzatmaya devam ediyoruz’ dedi.

 

İdlib ve Halep kırsallarındaki kamplarda her gün sıcak yemek dağıtımı, mobil aşevi, yetimlere ve Suriyeli kardeş ailelere bayramlık yardımları ve daha pek çok açıdan Suriyeli savaş mağduru muhacirler için yardımlar gerçekleştiren Beşir Derneği; Kilis ve Reyhanlı’daki toplam 160 bin ekmek üretme kapasitesi bulunan fırınlarda her gün ekmek üretip Suriyeli savaş mağduru yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.


Fotoğraf Galerisi