Kapat

Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamiyye Derneği, Beşir Derneği’ni Ziyaret Etti

1980 yılından beri insani yardım faaliyetini sürdüren, merkezi Sudan’da olan Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamiyye Derneği, Beşir Derneği’ni ziyaret etti.

Beşir Derneği’nin İstanbul’daki Genel Merkezi’ne gelen Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamiyye Derneği Dış İlişkiler Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Osman Al-Bashier Al-Kabashi’yi, Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar ağırladı.


Dr. Osman Al-Bashier Al-Kabashi, ziyarette Munazzamat Derneği’nin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verirken Beşir Derneği ile işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi.


Afrika’nın en büyük sorununun eğitim olduğunu söyleyen Al-Kabashi, “Afrika’da eğitim oranı yüzde 10 civarındadır. Bu yüzden dernek olarak eğitime büyük önem verdik ve yüzlerce okul açtık. Ayrıca bunun yanında sağlıkla alakalı birimler oluşturduk.” dedi.


AFRİKA’DA KURAKLIK VE KITLIK SORUNU


Dr. Osman Al-Bashier Al-Kabashi, Afrika’da kuraklık ve kıtlık olduğunu söyledi ve dernek olarak bu konuda yaptıkları sosyal yardımları anlattı. Al-Kabashi, “Afrika’da her 5 yılda bir kıtlık oluyor. Yaklaşık 5 bin profesyonel çalışanımızın bulunduğu derneğimizde, insani yardımlarla alakalı özel bir birimimiz var. Düşük gelirli fakir ailelere, dullara ve yetimlere bu yardımlarımızı ulaştırıyoruz.” dedi.


Yaklaşık 25000 yetime baktıklarını söyleyen Al-Kabashi, “Bunun üç katı kadar daha bekleyen listesi var elimizde. Bunlara aylık belli miktarda para veriyoruz. Kıyafet yardımı yapıyoruz.” diye konuştu.


“BARAJ PROJEMİZ VAR”


Dr. Osman Al-Bashier Al-Kabashi, Sudan’da dernek olarak içme suyu ve sulama barajı inşa etmek için projeler yaptıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Bunun yanında su kuyusu açma projelerimiz ile Afrika’nın susuzluk problemine bir nebze olsun çözüm buluyoruz. Nehir suları için su arıtma cihazları yerleştiriyoruz. Baraj projelerimiz ile suyu biriktirip daha uzun süre nehir sularından yararlanmayı hedefliyoruz.”


Munazzamat Al-Da’wa Al-Islamiyye Derneği Dış İlişkiler Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Osman Al-Bashier Al-Kabashi, Beşir Derneği’ni Sudan’a davet ederek işbirliği yapma teklifinde bulundu.


Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar ise, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler de Beşir Derneği olarak eğitimden sağlığa, gıda yardımından barınmaya pek çok alanda insani yardımlarda bulunuyor, iyilik için tüm mazlum coğrafyaları karış karış gezmeye gayret ediyoruz. Ümmet-i Muhammed için inşallah ortak çalışmalar gerçekleştirilebilir, insanlığın yaralarına merhem olmak için birlikte hareket edebiliriz.” diye konuştu.


Görüşme sonrası Fatih Sarıyar, Dr. Osman Al-Bashier Al-Kabashi’ye “Teşekkür Belgesi” takdim etti.


Fotoğraf Galerisi