Kapat

Halep İçin Uzat Elini

81 vilayetimiz ve birçok ilçemizde organize ettiğimiz yardım toplama çalışmalarımız 254 temsilciliğimiz ve Semerkand Vakfı, TÜMSİAD, Genç-Kon, UKBA gibi ulusal ve yerel ortaklarımız ile etkin bir yardım kampanyası yürütmekteyiz.

HALEP İÇİN UZATELİNİ

 Beşir Derneğiolarak yurt genelinde İçişleri Bakanlığı ve İstanbul valiliğinin 18.11.2016tarih 87102 sayılı Suriye Yardımları kampanyamız kapsamında yürüttüğümüz insaniyardım çalışmalarımız son günlerde Halep’te yaşanan insanlık dramı nedeniylemağdur olan Halep halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve kardeşlerimizin yanındaolduğumuzu her şekilde göstermek için  “Halep İçin Uzat Elini”kampanyasını başlattık. 

81 vilayetimizve birçok ilçemizde organize ettiğimiz yardım toplama çalışmalarımız 254temsilciliğimiz ve Semerkand Vakfı, TÜMSİAD, Genç-Kon, UKBA gibi ulusal veyerel ortaklarımız ile etkin bir yardım kampanyası yürütmekteyiz. 

Türkiyegenelinde 12 noktada oluşturduğumuz toplama ve transfer depoları ile toplananyardımların tasnifi ve ihtiyaca göre sevkiyatları yapmaktayız. Yine SınırdaAkçakale, Kilis, Reyhanlı, Yayla dağında bulunan koordinasyon merkezlerimizinkapasitesini artırmak suretiyle bu acil durumun etkin yönetilmesisağlanmaktadır. Ekiplerimiz ve ortak çalıştığımız Suriyeli sivil toplumörgütleri ile Suriye içerisinde bu yardım malzemelerinin dağıtımı bizzat bizimtarafımızdan kontrollü olarak yapılmakta ve nihai kullanıcı Suriyeli mazlumsivil halk ve diğer ihtiyaç sahipleri olmaktadır.

Türkiye’ninöncülüğünde varılan anlaşma sonrası önümüzdeki günlerde açılmasını umduğumuzkoridordan 100.000 den fazla Halep halkının sınırlarımıza gelmesibekleniyor. 

Kilis’tebulunan aşevi ve fırınımızın üretim kapasitesini arttırabilmemiz ve gelenmuhacir kardeşlerimize Reyhanlı ve diğer noktalarda da etkin ve yaygın hizmetverebilmemiz için acil desteğe ihtiyacımız vardır.

Var olan 100bin kapasiteli fırına ilave olarak sahada daha yaygın ve etkin yardım için 2tane mobil fırın temin edilerek çalışmalara dâhil edilecektir.

Yine mevcut 10bin kişilik aşevimize ek olarak 2 tane mobil aşevi temin edilerekkardeşlerimize günlük sıcak yemek ikram etmenin gayretinde olacağız.

Azez kırsalındakurduğumuz çadır kentler gibi yeni kamp alanları oluşturularak Halep halkınınkonaklaması sağlanacaktır.

Tüm buçalışmaları 5 yıldır bağışçılarımızın desteği ile yürütmekteyiz. Bundan sonradaaziz milletimizin başlattığı bu yardım seferberliği ile tüm bu yardımfaaliyetlerimizi sürdürmeyi planlamaktayız.

  

ACİL İHTİYAÇ MALZEME LİSTESİ

 İlk etapta kırsala gelenlerin Gıda, Barınma, Temizlik malzemeleri gibi hemen kullanabilmeleri için,

o  Hazır konserve yiyecekler, Konserve TonBalığı, küçük boy paketlerde reçel, helva, zeytin, bal, 1,5 Lt ve 5 Lt Su,Bisküvi, Çocuk Maması, Ekmek, Hazır gıda kolileri

o  Kışlık Mont, Kaban ve Bot (Bay, Bayan,Çocuk), Çorap, İç Çamaşırı, Kazak, Eldiven, Bere, atkı

o  Çadır, Hasır, Sünger Yatak, Battaniye, ÇadırÜstü Tente, Halı, Metal Mutfak gereçleri, Plastik Kova, leğen ve saklamakapları ( Bir çadır için 6 kişilik malzeme paketi hazırlanabilir. Çatal, Kaşık,Tabak, Bardak, Demlik, Leğen v.b. )

o  El Sabunu, Şampuan, Banyo Sabunu, IslakMendil, Çocuk Bezi, Kadın Pedi, Elde Çamaşır Yıkamak İçin Deterjan, Bulaşıkdeterjanı

-        Fırıniçin un göndermeyi planlayanlar 1 tır için malzeme listesi

o  500 çuval un (50kg), 500 kg Şeker, 750 kgKuru Pak Maya, 500 kg tuz ilave edebilirlerse ekmek yapmaya hazır bir paketolmuş olur

o  Bunlar ayrı ayrıda gönderilebilir ekmek veyadağıtım için kullanılabilir.

-        Aşaeviiçin veya dağıtılmak için

o  Domates Salçası

o  Ayçiçek Yağı

o  Kuru Fasulye

o  Nohut

o  Kırmızı Mercimek

o  Yeşil Mercimek

o  Pilavlık Bulgur

o  Baldo Pirinç (Kırık pirinç olmayacak)

o  Patates

o  Soğan

 

 Kampanyamıza ayni ve nakdi yardımda bulunabilirsiniz.

 

Beşir Derneği’ne yapacağınız ayni ve nakdi bağışları“Gıda Bankacılığı” kapsamında verginizden düşürebilirsiniz.

Bu kampanya için gelen ayni ve nakdi bağışlar baştaHalepliler olmak üzere Suriyeliler ve diğer tüm ihtiyaç sahipleri içinkullanılacaktır.

Ayni malzeme temin edemeyen bağışçılarımızın nakdiyardımları “Suriye Halep Yardımları” kapsamındaki ihtiyaçlarda tüm ihtiyaçsahipleri için kullanılacaktır.

Bilgi ve Bağış İçin: 0216 375 4042

Sms ile Bağış İçin: Halep Yaz, 4042’ye gönder, 30 TLbağışta bulunun.


Online Bağış İçin : www.besir.org.tr

Banka Hesap Numarasıyla Bağış İçin: (Banka HesabıMasrafsızdır)

T.C. Ziraat Bankası: Gebze Bağdat Caddesi Şubesi (1728) - Swift Kod: TCZBTR2A

Hesap No:57461050-5077 İban No: TR 0600 0100 1728 5746 1050 5077