Kapat

Gaziantep’teki Suriyeli Yetim Ailelerine Haftalık 5 Bin 600 Ekmek Dağıtılıyor

Beşir Derneği Suriye Koordinatörlüğü, Gaziantep’te faaliyet yürüten Şam Yetimler Derneği’ne haftalık 5 bin 600 adet ekmek yardımında bulunuyor.

 

Gaziantep’te Suriyeli yetim çocuklara ve ailelerine yönelik yardım çalışmaları gerçekleştiren Şam Yetimler Derneği’ne haftalık 5 bin 600 adet pita tipi ekmek yardımında bulunan Beşir Derneği, yurtiçindeki ve yurtdışındaki mazlumlara ayni ve nakdi yardımlarını sürdürüyor.

 

Beşir Derneği, Kilis ve Reyhanlı’da bulunan günde 200 bin ekmek üretme kapasitesine sahip kendi fırınlarında ürettiği ekmekleri hem Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Kilis’te bulunan Suriyeli muhacirlere hem de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtıyla güvenli bölge ilan edilen yerlerdeki Suriye vatandaşlarına dağıtıyor.

 

Türkiye’nin her bölgesinden Kilis ve Reyhanlı’daki fırınlarda kullanılmak üzere TIR’lar dolusu un yardımı gönderen Beşir Derneği, toplamda 21 bin kişilik sıcak yemek üretme kapasiteli aşevlerinden de her gün yardımda bulunuyor.

 

Söz konusu yardımların yanı sıra Halep ve İdlib’te açılan 3 adet yardım mağazasından da battaniye, bot, mont, kıyafet, soba, kömür gibi kışlık yardımlarda da bulunan Beşir, Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından oluşabilecek yeni göç dalgasına karşılık hazırlıklarını tamamlamış durumda. TSK’nın zeytin dalı uzattığı sivil halka Beşir Derneği ve diğer STK’lar da yardım eli uzatıyor.


Fotoğraf Galerisi