Kapat

Beşir Derneği’nden Arakan’a Acil İnsani Yardım Çağrısı

Bölgeye yönelik yardımlarına dört yıldır hız kesmeden devam eden Beşir Derneği, Arakan'da yapılan ve halâ devam eden, 3 bin insanın katledildiği zulmün acılarını biraz olsun dindirmek adına yeniden harekete geçti.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde son 3 günde ordu mensuplarının yaptıkları saldırılarda 3 bine yakın Müslüman'ın katledildiği açıklandı. Bu gelişmelerin ardından Arakan'da son durum merak edilmeye başlandı.


Arakan'da son günlerde Müslümanlara karşı ordu mensuplarının yaptığı katliamlar 2012 ve geçen yıl Ekim ayında yaşananlardan kat kat daha fazla. Bu günlerde yaşananlar, bugüne kadar yaşananların en şiddetlisi. Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz, yavaşlatılmış bir soykırım ile karşı karşıya.


Yapılan silahlı saldırılar sonucu katliamların, işkence ve baskıların yeniden alevlenmesi üzerine binlerce insan hayatta kalabilmek için Bangladeş sınırına yığıldı. Bangladeş sınırının adeta can pazarına dönüşmesine sebep olan olaylar tüm şiddet ve vahşetiyle devam ediyor.


Bölgeye yönelik yardımlarına dört yıldır hız kesmeden devam eden Beşir Derneği, Arakan'da yapılan ve halâ devam eden, 3 bin insanın katledildiği ve 100 binden fazla insanın da köylerinden çıkarak ölüm pahasına nehirlerden geçerek Bangladeş sınırına geldiği olayların ardından Rohingyalı ailelerin acılarını biraz olsun dindirmek adına yeniden harekete geçti.


Bangladeş’te bulunan Beşir ekipleri, Türkiye’den gelecek olan acil insani yardımları Arakanlılar’a ulaştırmak ve bir nebze olsun yaraları sarabilmek adına hazır bulunuyor. Gıda, giyim, barınma gibi her türlü insani yardıma muhtaç olan Müslüman kardeşlerimiz ivedi bir şekilde yardım bekliyor.


‘Arakan Yalnız Değil’ diyerek yardım çalışmalarına başlayan Beşir Derneği’ne BAGIS yazarak 4042’ye gönderip 30 TL veya BAGIS yazıp 4032’ye göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Ayrıca Beşir Derneği’nin banka hesaplarından yapacağınız yardımların açıklama bölümüne ‘Arakan Halkına Yardım’ yazıp bağışta bulunarak destek olabilirsiniz. BANKA HESAP NUMARALARIMIZ - ONLİNE BAĞIŞ İÇİN


www.besir.org.tr internet adresinden veya 02163754042 numaralı çağrı merkezimizi arayarak da bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.




ARAKAN NASIL MÜSLÜMAN OLDU?


İslam'ın ülkeye girişi ilk kez Hicri birinci asırda Müslüman tacirler aracılığıyla oldu. Peygamberimizin sahabelerinden Vakkas bin Malik (r.a) ve bir grup arkadaşı bu ülkeye ilk ayak basan Müslüman tacirlerdir. Daha sonra Müslümanların bu ülke ile ticaretleri artmıştır. Hicri ikinci asırda Müslüman tacirlere ait bir gemi Arakan'a yakın Bengal Körfez'inde batmış ve gemideki onlarca Müslüman karaya çıktıktan sonra bir daha ülkelerine dönmemişlerdir. Arakan'a yerleşen bu Müslümanlar, İslam'ın bu bölgede yayılmasında öncülük etmişlerdir.


ARAKAN İSLAM DEVLETİNİN KURULUŞU


13. yüzyıla gelindiğinde Arakan halkı tamamen Müslümanlaştı ve 1430 yılında Arakan İslam Devleti kuruldu. Arakan İslam Devleti'nin ilk sultanı ise Süleyman Şah'dır. Arakan İslam Devleti 1784 yılına kadar bölgeye hükmetti. Bu dönemde Arakan bir ticaret ve ilim merkezi oldu. Portekizliler, Hollandalılar uzun yıllar Arakan ile ticaret yaptılar ve Arakan, ekonomik olarak güçlü bir hale geldi.


ZULMÜN BAŞLANGICI


Arakan halkı, İslam Devleti'nin yıkılmasının ardından Budistler tarafından sürekli olarak din değiştirmeye zorlandı. Fakat Arakanlı Müslümanlar her ne pahasına olursa olsun dinlerini terk etmediler. Bunun üzerine Burmalı Budistler, askerlerden aldıkları destekle Arakanlı Müslümanlara yönelik büyük bir katliama giriştiler. Bugün maalesef hala devam eden katliamlarda binlerce Müslüman can veriyor.

. . .