Kapat

Beşir Derneği, TÜRKSOY’u Ziyaret Etti

Beşir Derneği heyeti TÜRKSOY(Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) Başkanı Prof. Dr. Fırat Purtaş'ı ziyaret etti.


Beşir Derneği heyeti TÜRKSOY(Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) Başkanı Prof. Dr. Fırat Purtaş'ı ziyaret etti.

 

Beşir Derneği Genel Başkanı Yard. Doç. Dr. Cevdet Şanlı ve yönetim kurulu üyeleri Yapılan görüşmelerde Beşir Derneği’nin insani yardım çalışmaları ve Arakan yardımları hakkında istişarelerin yanı sıra,  Beşir Derneği olarak TÜRKSOY teşkilatı birlikte yapılabilecek faaliyetleri değerlendirdiler.

 

Cevdet Şanlı yapılan görüşmelerde, Beşir Derneği’nin Arakan başta olmak üzere Suriye, Somali, Irak bölgelerindeki yurtdışı yardımlarını anlattı. Arakan’ın içinde bulunduğu vahim durumu ve mazlumların kamplardaki çileli yaşamlarını anlattı.

 

Şanlı,  “Beşir Derneği olarak, Arakan için yoğun bir şekilde yurtiçindeki temsilciliklerimizle birlikte özellikle gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışıyoruz. Bunun yanı sıra Beşir Derneğimiz, 4 yıldan fazla süredir Arakan yardımlarına devam ediyor. Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz için temel gıda yardımı ve sağlık hizmetleri götürüyoruz. Beşir Derneği yetkilileri olarak her platformda Arakanlılar’a yapılan zulmü anlatıyoruz” dedi.

 

Cevdet Şanlı, TÜRKSOY teşkilatı ile insani yardımlar konusunda yapılabilecek faaliyetleri, Fırat Purtaş’a anlattı.

 

Yapılan ziyarete Genel Başkan Cevdet Şanlı’nın yanı sıra Beşir Derneği YK Başkan Yardımcısı Av. Mevlüt Kurt, Beşir Derneği Sekreteri Opr. Dr. Yavuz Baştuğ, Beşir Derneği Genel Müdürü Fatih Sarıyar ve Beşir Derneği Ankara Bölge Müdürü Ahmet Doğan katıldı.