Kapat

Beşir Derneği Arnavutluk’ta 25 ton Yardım Malzemesi Dağıttı

Beşir Derneği, Arnavutluk’ta ihtiyaç sahibi yetimlere ve ailelerine gıda ve giyim malzemesi, çadır, ev eşyası, hijyen paketleri gibi acil yardım paketlerinden oluşan 25 ton yardım malzemesi dağıttı.

55 ülkede gerçekleştirdiği faaliyetleriyle gönüller yapmaya devam eden Beşir Derneği, 2013 yılında Arnavutluk’a yönelik faaliyetlerini daha da arttırdı.

Yıl içinde Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı ve Genel Sekreter Fatih Sarıyar Arnavutluk’ta bir dizi temaslarda bulunup, incelemeler gerçekleştirdiler. Aynı zamanda 150 yetim çocuğa ve ailelerine nakdi yardımlar dağıtıldı.

Sonrasında Arnavutluk’tan önde gelen STK’ları Beşir Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi. Arnavutluk’ta insanların içinde bulunduğu zor şartların değerlendirildiği görüşmeler sonucunda yardıma muhtaç insanlar için acil ihtiyaçlar belirlendi. Bu doğrultuda hazırlanan yol haritasına göre Beşir Derneği tarafından Arnavutluk’a 25 ton yardım malzemesi gönderildi.

25 ton yardım dağıtıldı

 Arnavutluk’a ulaşan 25 ton yardım malzemesi Tiran, Fier, Durres, Laknes kentlerinde dağıtıldı. Yardım alan insanların sevinci gözlerinden okunurken, Türkiye’ye olan sevgileri de bir derece daha arttı. Konu ile ilgili açıklama yapan Beşir Derneği Yetkilisi Ramazan Uçar, Arnavutluk’ta Türk kültürüne karşı aşırı bir özlemin olduğunu, yardımların Beşir Derneği vasıtasıyla Türkiye’den gelmesinin ayrı bir önemi olduğunu dile getirdi.

Balkan ülkelerinde çalışmalar devam edecek

Yokluk içinde yaşama mücadelesi veren insanlara biraz olsun destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Ramazan Uçar; “Derneğimizin sadece Arnavutluk’ta değil tüm Balkan ülkelerine yönelik eğitim, sağlık ve sosyal konularda planlanan projeleri var. Önümüzdeki dönemde bu ülkelere yönelik hem maddi hem de manevi çalışmalar hız kesmeden devam edecek. Bu planlarımızı Arnavutluk İçişleri Bakanlığı, Sosyal Çalışma ve Gençlik Bakanlığı ve bazı şehirlerin belediye başkanları ile paylaştık. Yardıma muhtaç yetim çocuklar ve aileleri için öncelikle acil ihtiyaç sağlanması konusunda mutabık olduk. İnşallah Beşir Derneği’nin hizmetleri devam edecek” dedi.