Kapat

Ankara’dan Kilis’e Suriyeli Muhacirler İçin Yardım Tırı

Beşir Derneği Ankara Bölge Müdürlüğü, TÜMSİAD Ankara ve Semerkand Vakfı Ankara Şubesi’nin ortaklığıyla Ankara’dan Kilis’e bir tır dolusu un yardımı yapıldı.


Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacir kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin başında gelen Kilis’te, kış şartlarının da etkisiyle hayat giderek zorlaşıyor. Evlerini, yurtlarını geride bırakmak zorunda kalan ve hayata tutunabilmek için ülkemize göç eden savaş mağduru kardeşlerimize savaşın başladığı ilk günden bu yana yardımlarda bulunan Beşir Derneği, faaliyetlerini durmaksızın sürdürüyor.

 

Günlük 21 bin kişilik yemek üretme kapasitesine sahip aşevinde hem Türkiye’deki muhacirlere hem de Suriye’nin İdlib, Halep, Eriha, Teftanaz, Hama, Cerablus gibi bölgelerinde yaşayan mazlumlara sıcak yemek yardımında bulunan Beşir Derneği, söz konusu yardımlarda kullanılmak üzere Ankara’dan Kilis’e yeni bir yardım tırı gönderdi.

 

Beşir Derneği Ankara Bölge Müdürlüğü, TÜMSİAD Ankara Şubesi, Semerkand Vakfı Ankara Şubesi ve hayırsever bağışçıların desteğiyle temin edilen 25 ton un, bugün Cuma namazının ardından dualarla Kilis’e uğurlandı.

 

Türkiye’nin dört bir yanında toplam 255 temsilciliği ve yüz binlerce insani yardım gönüllüsüyle gece gündüz demeden durmaksızın çalışan ve dünyada hiçbir mazlum kalmayana dek gayret etmeyi şiar edinen Beşir Derneği, gönüller yapmaya devam edecek.


Fotoğraf Galerisi