Kapat

3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri Devam Ediyor

Beşir Derneği’nin de katılıp destek verdiği 3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri Üsküdar Bağlarbaşı’nda devam ediyor.


22 ülkeden 55 yayınevinin ve 300’e yakın ilim adamının katıldığı, 11 Mart’a kadar sürecek olan 3. Arapça Kitap ve Kültür Günler büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla devam ediyor. Beşir Derneği’nin destek verdiği ve katılım sağladığı 3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri bu yıl T.C. Cumhurbaşkanlığı himayeleriyle gerçekleştiriliyor.

 

3. Arapça Kitap ve Kültür Günleri kapsamında Beşir Derneği’nin katkılarıyla açılan ‘Mazlumların Sığınağı Anadolu Coğrafyası’ sergisi ise geçmişten günümüze kadar Anadolu’nun hamilik ettiği yardım olaylarını, tarihi vesikalarla ziyaretçilere sunuyor. Söz konusu sergiye katılımcıların ilgisi de büyük.

 

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da ziyaret ettiği ‘Mazlumların Sığınağı Anadolu Coğrafyası’ sergisi katılımcılardan tam not alırken Beşir Derneği standı da yoğun ilgiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

Yine Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin temasına uygun bir şekilde Beşir Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan Arapça Çocuk Dergisi ve Beşir ile Pırpır Bulmacaları ziyaretçilerin beğenisini topladı. Türkiye’de eğitim gören Suriyeli çocukların istifadesine ücretsiz olarak sunulan bu iki eser minik ziyaretçilere kitap sevgisini ve yardımlaşmanın önemini anlatmayı amaçlıyor.


Fotoğraf Galerisi