Kapat

“Bir Damla Bin Umut” Diyerek Kan Bağışı Kampanyamızı Başlattık

Derneğimizin Kızılay iş birliğiyle Türkiye genelinde düzenlediği kan bağışı kampanyasına her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm personel ve gönüllülerimizle katılım sağlıyoruz.

Derneğimizin Kızılay iş birliğiyle Türkiye genelinde düzenlediği kan bağışı kampanyasına her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm personel ve gönüllülerimizle katılım sağlıyoruz.

 

An itibariyle 53 il 141 lokasyonda devam eden kan bağışı kampanyamız, ilk günden itibaren yoğun ilgiye neden oldu. 2 Aralık’ta başlayan ve Ocak ayının sonuna kadar devam edecek olan kampanyanın daha ilk haftasında yüzlerce ünite kan toplandı.

 

Kampanyanın detayları hakkında bilgi veren Beşir Derneği Sosyal Yardımlar Müdürü Bilal Vardi, kan bağışının önemine ve bu konudaki toplumsal bilincin arttırılmasının gerekliliğine dikkati çekerek şunları söyledi:

 

“Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Bizler, kan bağışının sadece afet dönemlerinde yahut kaza ve ameliyat gibi durumlarda gerekli olduğunu zannediyoruz. Oysa kan her zaman ihtiyaç duyulan bir şeydir. Ülkemizde her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç olduğu tespiti göz önünde bulundurulacak olursa kan bağışının ne denli önemli olduğu daha net bir şekilde anlaşılır. Biz Beşir Derneği olarak bu ihtiyacın farkındayız.

 

Malumunuz; ülkemizde kan bağışı toplama yetkisine sahip tek kurum Kızılay’dır. O yüzden her yıl Kızılay iş birliğiyle kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Böylelikle hem ülkemizin kan ihtiyacına katkı sunuyor hem de bu konudaki toplumsal bilincin artmasına destek oluyoruz.

 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Aralık ayının ilk haftası itibariyle Kızılay iş birliğinde kan bağışı kampanyası başlattık. Söz konusu kampanyaya şu an 53 il 141 lokasyonda kurduğumuz stantlarla katılım sağlıyoruz. Gönüllülerimizin ve halkımızın kampanyaya yoğun ilgisi var. Kampanyamız Ocak ayının sonuna kadar sürecek. Bu vesileyle halkımızı, ilgili lokasyonlardaki stantlarımızdan kan bağışı yapmaya davet ediyorum. Konuyla ilgili detaylı bilgiye kankardesim.org adlı web sitemiz üzerinden ulaşabilirler.”