Kapat

Beşir Derneği Sel ve Yangın Mağdurları İçin Seferber Oldu

Beşir Derneği olarak son günlerde ülkemizin güney ve batı kesimlerinde patlak veren orman yangınlarını söndürme çalışmalarına arama kurtarma ekiplerimiz ve gönüllülerimiz ile destek sağladık.

Beşir Derneği olarak yurdumuzun farklı bölgelerinde çeşitli afetlerden dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız için sürdürdüğümüz çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.

Derneğimiz, ülkemizde son dönemde meydana gelen sel ve orman yangınlarında arama kurtarma ekipleri ve gönüllüleri ile birlikte birçok konuda vatandaşlarımıza yardımlarını götürmeyi başardı.

Orman Yangını Söndürme Çalışmalarına Destek Verdik

Beşir Derneği olarak son günlerde ülkemizin güney ve batı kesimlerinde patlak veren orman yangınlarını söndürme çalışmalarına arama kurtarma ekiplerimiz ve gönüllülerimiz ile destek sağladık. Yangın haberinin geldiği ilk günden itibaren bölgeye sevk edilen ekiplerimiz günlerce devam eden yangın söndürme çalışmalarında bilfiil yer alarak farklı bölgelerde yapılan yangın söndürme ve tahliye çalışmalarında görevli personel ve vatandaşlarımıza destek oldular. Orman yangınlarını söndürmek ve diğer faaaliyetlere destek olmak amacı ile Aydın, Antalya, Muğla, Adana, Mersin, Isparta ve Denizli’ye gelen arama kurtarma personellerimiz ve gönüllülerimizden oluşan ekiplerimiz günlerce bu bölgedeki faaliyetlerde görevli personellere yardımcı oldular.

Sel Mağdurlarına Destek

Derneğimiz orman yangınları dışında sel mağduru kimselere de ulaşarak sel felaketi dolayısıyla birçok ev ve işyerinin sular altında kaldığı yurdumuzun değişik bölgelerinde çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılan faaliyetlerde derneğimizin arama kurtarma ekipleri tahliye çalışmalarında yardımcı olurken ayrıca afet dolayısıyla yaşanan mağduriyetleri azaltmak için de çeşitli yardım organizasyonu gerçekleştirdiler. Düzce, Artvin, Rize ve Van’da yaşanan sel felaketlerinde derneğimiz ayrıca beslenme hizmeti de sağlayarak hem bölgede görevli personellere hem de vatandaşımıza yardım ettiler.

197 Kişilik Ekip ile Afetlere Müdahalede Bulunduk

Beşir Derneği ülkemizde son günlerde yaşanan hem orman yangınları hem de sel felaketlerinde toplamda 197 kişilik ekip ve 35 hizmet aracı ile afet çalışmalarına katkı sağladılar. Toplam 11 il ve 34 ayrı yerde gerçekleşen çalışmalarda ekiplerimiz toplamda 142.125 litre su, 77.682 adet ikram, 22.794 adet hijyen kiti, 13.126 adet çocuk bezi, 63 adet aydınlatma aracı ve 125 adet soğutucu su termosu dağıtımında bulundu. Hem afetlere müdahale için gelen görevli personeller hem de bölge vatandaşları için sürdürülen bu çalışmalarda ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveri ile çalışarak halkımızın mağduriyetini en aza indirmeye çalıştı.

Sizler de Beşir Derneği’ne Destek Olun

Beşir Derneği’nin hem yurtiçi hem de yurtdışında yaptığı bu ve benzeri tüm çalışmalara sizler de yapacağınız bağışlarla destek olabilirsiniz. Beşir Derneği’nin online bağış bölümünde bulunan Genel Bağış seçeneğinden yapacağınız bağışlarla derneğimizin faaliyetlerini sizler de destekleyebilirsiniz. Bunun dışında derneğimizin hesap numaralarına da açıklama kısmına “Genel Bağış” yazıp bağışlarınızı yapabilmeniz mümkün. SMS ile bağış yapmak isteyen kimseler ise Bağış yazıp 4032’ye 10 TL karşılığında göndererek derneğimizin çalışmalarına destek sağlayabilirler. 


Fotoğraf Galerisi