Kapat

Afganistan’a Ulaşan Yardım Malzemelerimizi Ülkede Dağıtmaya Başladık

Beşir Derneği tarafından hazırlanan ve AFAD koordinasyonundaki İyilik Treni ile Afganistan’a ulaşan 40 tonluk insani yardım malzemesinin dağıtımına Herat ve Badgis vilayetlerinde başlandı.

Vatandaşlarının yüzde 97’sinin yoksulluk içinde yaşadığı ve 38 milyonluk ülke nüfusunun yaklaşık 25 milyonunun; gıda, sağlık ve barınma gibi en temel insani ihtiyaçlara yeteri kadar erişemediği Afganistan’a yönelik acil yardım faaliyetinde bulunan Beşir Derneği, Herat şehrindeki yardım dağıtımından sonra ülkenin Badgis vilayetindeki ihtiyaç sahibi 300 aileye daha insani yardım malzemesi dağıtımında bulundu.

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan ve toplamda 40 ton 165 kilogram insani yardım malzemesini Afganistan halkına teslim etmeye başladıklarını dile getiren Beşir Derneği yetkilisi Abdussamed Çınar, “Hayırseverlerimizin emanetlerini AFAD koordinasyonundaki Birinci İyilik Treni ile Afganistan’a ulaştırdık. Şu anda buraya yönelik hazırladığımız; un, kumanya, battaniye, muhtelif kışlık giyim ve ayakkabı gibi insani yardım malzemelerinin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İlk dağıtımımızı Herat’ın merkezinde yapmıştık. İkincisini ise dün Badgis vilayetindeki 300 aileye yaptık. Hayırseverlerimizin emanetlerini bir an evvel mazlum Afgan halkına ulaştırmanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra Mezar-ı Şerif’e geçeceğiz.” diye konuştu.

 

Birinci İyilik Treni 27 Ocak’ta Uğurlanmıştı

 

Beşir Derneği’nin de aralarında bulunduğu çeşitli STK‘ların katılımı ile AFAD koordinasyonunda hayata geçirilen İyilik Treni projesinin ilk seferi Ankara Garı’ndan 27 Ocak’ta uğurlanmış, 40 tonu Beşir Derneği’ne ait olmak üzere toplamda 747.7 tonluk insani yardım malzemesi 12 gün sonra Afganistan’a ulaşmıştı.


Fotoğraf Galerisi