Kapat

Kurban Bağışı Yapılan Kurumlar 2020

Aileye, akrabaya kurban etlerini paylaştırdıktan sonra yoksullara ve fakirlere dağıtmak güzel bir davranıştır. Hali vakti yerinde olan Müslümanların Allah rızası için yaptığı kurban bağışları bugün dünyadaki tüm Müslümanlara ulaşıyor. Kurban bağışı yapılan kurumlar 2020 yılında da salgın hastalıkla, savaşlarla, açlıkla, sefaletle mücadele eden Müslüman kardeşlerimizi unutmuyor ve yardımlarını esirgemiyor.

Kurban Bağışı Yapılan Kurumlar 2020

Aileye, akrabaya kurban etlerini paylaştırdıktan sonra yoksullara ve fakirlere dağıtmak güzel bir davranıştır. Hali vakti yerinde olan Müslümanların Allah rızası için yaptığı kurban bağışları bugün dünyadaki tüm Müslümanlara ulaşıyor. Kurban bağışı yapılan kurumlar 2020 yılında da salgın hastalıkla, savaşlarla, açlıkla, sefaletle mücadele eden Müslüman kardeşlerimizi unutmuyor ve yardımlarını esirgemiyor.

Kurban bağışı yapacağınız kurumların güvenilir, İslamiyet’i bilen ve hayatına geçiren, İslami usullere göre kesim yapan yerler olması önemlidir. Kurban kesilirken ve dağıtılırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Yerine getirdiğimiz her ibadetin Allah’ın emirlerine göre yerine getirilmesi gerekir.

Kurbanın Dini Hükmü Nedir?

Kurban kesmek ilk insan olan Hz. Adem’le başlamıştır. Hz. Adem’in çocukları Allah için kurban kesmişlerdi. Birinin niyeti halis niyet olmadığı için kabul edilmemiş, niyeti iyi olan kardeşinin kurbanı kabul edilmişti. Kurbanı kabul edilmeyen kardeş, niyeti iyi olmayanı öldürmüştü. İlk kurban Kuran’da bizlere Maide Suresi ile bu şekilde anlatılmıştır. Maide Suresi kurban kesen kişinin niyetinin halis olması ve Allah rızası için kurban kesmesi gerektiğini buyurmuştur.

Kurban ibadeti bütün dinlerde vardı. Hz. Peygamber’de hitap ederek Müslüman topluluğuna da kurban kesmesi emredilmiştir. Hz. Peygamber hayatı boyunca kurban ibadetini terk etmemiştir. Kurban etinin fakirlerle ve yoksullarla paylaşılmasını buyurmuştur. Kurban kesen kişi kendisi kesebilir ya da vekaleten kurban kestirebilir. Kurban kesmek, kesecek gücü olan Müslümanlar için vaciptir.

Kurbanın vekaleten kesilmesi caiz olduğu için İslam alimleri kurban bağışının caiz olduğunu söylemiştir. Müslüman kardeşlerimizi unutmamak, onlara yardım eli uzatmak için kurban bağışı yapmak güzel bir davranıştır. Kurban bağışı yapılan kurumlar 2020 yılının Allah’tan gelen salgın hastalık günlerinde, sefalet ve yoklukla mücadele eden kardeşlerini unutmuyor. Güvenilir, İslami usulleri bilen derneklere ve kurumlara kurban bağışı yapabilirsiniz.

Kurban Kesilirken Nelere Dikkat Edilir?

Allah, yaptığımız her işi ihsanla yapmamızı buyurmuştur. İhsan, iyi ve güzel niyettir. Kurban kesilirken öncelikli niyet iyilik, Allah’a yakın olmak ve ona şükretmek olmalıdır. Kuran’da kesilecek hayvanlarına nasıl olacağı, nasıl kesileceği bizlere yol gösterir. Allah’ın emrettiği hayvanlar dışında kurban kesmek doğru değildir.

Kurban kesilirken seçilen hayvanın çok zayıf olmaması, hasta olmaması, belirgin şekilde topal olmaması gerekir. Kurban kesilecek hayvanların doğru seçilmesi ve hayvanlara eziyet edilmemesi Allah’ın emridir. Kurban kesilirken hayvanların işkence görmemesi için doğru kesilmesi gerekir.

Kurban bağışı yapacağınız kurumların hayvanları nasıl seçtikleri ve nasıl kestiklerini bilmeniz önemlidir. Kurban bağışı yapmadan önce araştırmanız ve güvenilir olduğuna emin olmanız gerekir. Güvenilir kurban bağışı yapılan kurumlar 2020 yılında da Müslüman kardeşlerini unutmuyor ve onlara yardım eli uzatıyor.

Kurban Bağışı Caiz Midir?

Günümüzde güvenilir olan kurban bağışı yapılan kurumlar 2020 yılında da hastalıkla, savaşla, yoksullukla sınanan Müslüman kardeşlerini unutmuyor. İslam dini paylaşmayı, yardımlaşmayı ve iyiliği emretmiştir. Müslüman kardeşlerimize yardım eli uzatmak, onların yüzlerini güldürmek, karınlarını doyurmak hali vakti yerinde olan tüm Müslümanların Allah rızası için yapacağı güzel davranışlardır. Kurban vekaleten kesilebileceği için kurban bağışı yapmak caizdir. Bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaşması ve karınlarının doyması Allah için yapılacak en güzel davranışlardan biridir.

Kurban Bağışını Kimler Yapabilir?

Kurban Bayramı için kesilen kurban ve adak kurbanı gibi kurban çeşitleri vardır. Dinimiz hali vakti yerinde Müslümanlar için kurban kesmenin vacip olduğunu buyurmuştur. Maddi imkanları olan Müslümanlar kurban bağışı yapabilirler. Kurban bağışı taksitle de yapılabilir. Bağış yapmak için bizimle istediğiniz zaman iletişime geçebilir, ülkemizde ve yurtdışında ihtiyaç sahibi olan tüm insanlara yardım eli uzatabilirsiniz.