Kapat

Kurban Bağışı ile İlgili Hadisler

Allah’ın sonsuz merhameti İslam dini ile yeryüzüne tecelli etmiş, huzur, barış ve yardımlaşma için indirilmiş bir dindir. Allah bir ayette Müslümanlara, merhameti birbirine tavsiye edenlerden olun buyurmuştur

Kurban Bağışı ile İlgili Hadisler

Allah’ın sonsuz merhameti İslam dini ile yeryüzüne tecelli etmiş, huzur, barış ve yardımlaşma için indirilmiş bir dindir. Allah bir ayette Müslümanlara, merhameti birbirine tavsiye edenlerden olun buyurmuştur. Kurban bağışı ile ilgili hadisler İslam toplumuna paylaşmanın önemini, kurban bayramlarının yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü bayramı olduğunu buyurmuştur.

Kurban Bağışının Hükmü Nedir?

Kuran, İslam toplumunda bahsederken en hayırlı ümmet olduğunu, iyiliği emredenlerden olduğunu buyurmuştur. Kurban eti hakkında yapılacak işlerle ilgili Allah bir ayetinde, kanaatkarlık edip istemeyene, isteyene yedirin buyurmuştur. Kurban bağışı ile ilgili hadisler, kurban bağışının güzel bir davranış olduğunu anlatmıştır. Siz de kurban bağışı yaparak, yetimlerin, yoksulların karınlarını doyurabilir, Müslüman kardeşlerinizle el ele verebilirsiniz.

Kurban Bağışı Kimlere Yapılır?

Kurban, Allah’a sadakatimizi gösterdiğimiz, Kurban Bayramı hayırlara, paylaşmaya ve iyiliğe vesile olmak için bizlere sunulan bir fırsattır. Beşir Derneği olarak, hayırseverlerimizin emanet ettiği kurban kesimlerini yapıyor, kesimi yapılacak hayvanları özenle seçiyoruz. Hayırlara vesile olmak için, ülkemizde ve yurt dışında tüm yoksullara kurban bağışlarınızı ulaştırıyoruz.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) komşusu açken tok yatan bizden değil buyurmuştur. Türkiye’de, Afrika’da, Suriye’de Müslümanların çektikleri yoksulluğa yardım eli uzatmak İslam dininin buyurduğu güzel davranışlardan biridir. Kurban bağışlarınızla yoksulluk çeken tüm İslam alimine kurbanlarınızı ulaştırıyoruz. Kurban bağışlarınızı Türkiye’de, yurt dışında yoksulluk çeken, aç uyuyan insanlara ulaştırmak için vesile oluyoruz.

Hangi Kurbanlar Bağışlanabilir?

Allah’a bağlılığımızın simgesi olan kurban ibadeti, sadece Kurban Bayramı’nda yerine getirilmez. Kuran’da hali vakti yerinde olanların kurban kesmesi buyurulmuş, kurban kesmesinin önemini anlatan bir ayete göre her sene kurban kesmenin vacip olduğu anlatılmıştır. Hz. Peygamber, kurban kesmeyi hiç ihmal etmemiştir. Kurban Bayram’ında ibadetimizi yerine getirmek için kestiğimiz kurban dışında, birçok kurban çeşidi vardır.

Allah’ın rızasını kazanmak için adak kurbanında bulunan kişilerin adakları gerçekleşince kurban kesmesi vaciptir. Adak kurbanı, İslam’ın buyurduğu usullere göre kesilir ve hükmü şöyledir; adak kurbanının etinden adak sahibi, eşi, usul ve füruu, zengin olanlar yiyemez. Allah rızası için çıktığımız yolda, adak kurbanlarınızı İslami usullere uygun kesiyor, etinin hükmünü yerine getirmeniz için, yoksullara yardım eli uzatmanız için vesile oluyoruz. Kurban bağışı ile ilgili hadisler paylaşmanın, yoksullara el uzatmanın önemini anlatmıştır.

İslami usullere göre mübah olan kurban çeşitlerinden biri akika kurbanıdır. Akika kurbanının İslam dinindeki yeri şöyledir; yeni doğan bebeğinizin başındaki ilk saçlara akika denir, çocuğun doğumundan sonra Allah’a şükretmek için kesilen kurbana Akika kurbanı denir. Akika kurbanlarınızı, İslam dininin buyurduğu usullere göre kesiyor, ülkemizde ve yurt dışında yoksul insanlara ulaştırmak için vesile oluyoruz.

Kurban Vekaletinin Hükmü Nedir?

Kurban kesmek, Allah’a bağlılığı gösteren, İslam dininin yardımlaşma ve dayanışma dini olduğunu hatırlatan ibadettir. Hz. Peygamber, kurban kesmeyi hiç terk etmemiş ve Allah, hali vakti yerinde olanların kurban kesmesini buyurmuştur. Kurban Bayram’ında kesilen kurban, adak kurbanı, akıka kurbanı bağışlanması mubah olan kurbanlardır. Sevabı ölüye bağışlanmak için de kurban kesilebilir. Akıllı ve buluğa ermiş kimse, belirli bir mali güce sahip olan kimse kurban kesmekle yükümlüdür.

Kurban bağışı ile ilgili hadisler kurban kesmek için başkasına vekalet verilebileceğini buyurmuştur. İslam dinine göre kurban kesmede niyabet caizdir. Müslüman bir kimse kendi nefsi için kurban kesebileceği gibi başkasının izni ile kurban kesebilir. Başkasının izni ile niyabeten ve onun yerine, onun kurbanını kesilebilir. Kurban ibadetinizi yerine getirmek için hocalarımızın özenle seçtiği hayvanları İslami usullere göre, sizin kurbanınızı kesiyoruz. Kurban kesimlerini SMS ile bildiriyor, kesildiği andan yoksullara ulaştığı ana kadar sizi haberdar ediyoruz. Sizler de yoksullara yardım eli uzatmak, Allah’ın buyurduğu yardımlaşma ve paylaşmanın önemini kalbinizde hissetmek için kurban bağışı yapabilirsiniz.

Online kurban bağışı için tıklayın