Kapat

Gıda Yardımları

Aşevi  (Sıcak Yemek Dağıtımı), Gıda Yardımları,  Kumanya Bagisi, Ramazan Kumanyası, Ekmek Bagisi, Gida Bagisi

Gıda ve Temel İhtiyaç Malzemesi Yardımları

Gıda en temel ihtiyacıdır insanoğlunun. Âdalet herkesin aynı şekilde kazanması değil; daha çok kazananın, olmayanla paylaşmasıdır. Âilesinin geçimini sağlarken hastalanan, güçlüyken zayıf düşen, kimsesiz kalan birçok insan vardır çevremizde. Görmediğimiz, göremediğimiz birçok insan. Aynı apartmanda yaşayıp da halini bilmediğimiz nice komşularımız var şu hayatta.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ / WHO) tarafından ortak yayınlanan açlık raporuna göre, dünya genelinde 821 milyondan fazla kişi açlık çekiyor. Oysa israf edilen gıdaların ¼ ile açlık sınırındaki insanların ihtiyaçları karşılanabilmektedir.

Paylaşmak Güzeldir
 

Bir tas çorba da olsa, bir ekmeğin yarısı da olsa paylaşmak güzeldir.

Unutmayalım, çaresizlik insana istemediği fiilleri yaptırabilir. Aileler ekonomik darlıktan dolayı dağılıp parçalanıyor çevremizde ve biz bunları çoğu zaman göremiyoruz. Aslında küçük bir yardımla uzak tutarız onları tüm bu tehlikelerden ve hayata tutunmalarını sağlarız. Onlar mutlu oldukça biz huzuru hissederiz evimizde, sokağımızda.

Derneğimiz, aynî ve nakdî yardımlarınızla yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine yönelik:

  • Gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtımı,
  • Alışveriş çeki,
  • Sıcak yemek dağıtımı (Aşevi)
  • Et dağıtımı,
  • Süt ve mama
  • Ekmek ve diğer gıda malzemelerinin dağıtımlarını gerçekleştirmekte-dir.

Bu çorbada sizin de tuzunuz olsun.

Kurumsal olarak yaptığınız gıda yardımlarının tamamını “Gıda Bankacılığı" kapsamında verginizden düşebileceğinizi biliyor muydunuz?

Bilgi almak için “ Gıda Bankacılığı " sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Gıda destek projelerimiz
Aşevi Projemiz

Türkiye ve mazlum coğrafyalarda âcil âfet durumları ve uzun süreli yardımlarda kurduğumuz aşevlerimiz ile milyonlarca tabldot sıcak yemek üretimi gerçekleştirdik. 2015-2019 tarihleri arasında 10 milyondan fazla tabldot yemek üreterek ikramda bulunduk. Destekleriniz ile bu faaliyetimizi ihtiyaç olan zaman ve mekânda yapmaya devem edeceğiz.

Bir Kap, Bir Kalp Projesi

Sosyal farkındalık oluşturmak ve toplumdaki bireylerin bir birleri için bir şeyler yapmasını sağlamak amacı ile hayata geçirdiğimiz “Bir Kap, Bir Kalp" projemiz çok yoğun ilgi gördü.

Projeye katılan âileler kendi evlerinde hazırladıkları yemekleri Beşir ekipleri aracılığı ile ihtiyaç sahibi âilelere ulaştırıyor.

Proje detayı için lütfen tıklayınız.

Ekmek Fırını Projemiz

Âcil âfet durumlarında ve uzun süreli yardım kampanyalarında Türkiye ve tüm dünyada ihtiyaç sahipleri için ekmek üretiyoruz. 2015-2019 tarihleri arasında 45 milyon ekmek üreterek ihtiyaç sahiplerine ikram ettik. Destekleriniz ile bu faaliyetimizi ihtiyaç olan zaman ve mekânda yapmaya devem edeceğiz.

Mobil Aşevi Projemiz

Âcil durumlar ve etkinliklerde kullanılmak üzere imal ettiğimiz mobil aşevi işlevselliği ve mobilize olması ile birçok âcil durumda en kısa sürede sıcak yemek üretimini sağlamıştır. 5000 kişilik sıcak yemek üretim kapasitesi olan mobil aşevimiz en son Samsat, Elazığ, Malatya depremlerinde yüzbinlerce vatandaşımıza hizmet vermiştir.

Vekâleten Kurban Kesim Organizasyonu

Vâcip, Adak, Şükür, Nâfile olarak derneğimize bağışlanan kurbanlar ihtiyaç olan coğrafyalarda İslâmî usûllere göre görevliler (noter, din görevlisi, veteriner vb.) eşliğinde kesilerek etleri paylar halinde ihtiyaç sahibi âilelere gıda yardımı olarak dağıtılmaktadır.

Vekâleten Kurban Organizasyonu hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Destek Olmak İster Misiniz?
 
Gıda Bankacılığı Nedir?
 
İyiliği Hediye Et
 
Video Galerisi
 


Bağış Yap