Kapat

Beşir Derneği Ramazan Ayı Faaliyetleri

Beşir Derneği olarak gönül coğrafyamızın muhtelif bölgelerine götürdüğümüz yardım ve destekleriniz ile Ramazan ayının sevinci ve bereketini dünyanın dört bir tarafında hep birlikte paylaştık. Derneğimizin Ramazan ayı boyunca yaptığı faaliyetlerde yüzbinlerce mahzun kimsenin yüzlerinin gülünmesine vesile olundu.

Beşir Derneği, yurt içi ve yurtdışındaki faaliyetleri ile ihtiyaç sahibi kimselerin Ramazan’ın coşku ve neşesini en güzel şekilde yaşamalarına bir kez daha olanak sağladı. Derneğimiz Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalarda yüzbinlerce insanın gönlünde yer edinmeyi başardı.

Beşir Derneği olarak gönül coğrafyamızın muhtelif bölgelerine götürdüğümüz yardım ve destekleriniz ile Ramazan ayının sevinci ve bereketini dünyanın dört bir tarafında hep birlikte paylaştık. Derneğimizin Ramazan ayı boyunca yaptığı faaliyetlerde yüzbinlerce mahzun kimsenin yüzlerinin gülünmesine vesile olundu.

Yurtiçinde 17.250 Kişiye Fitre

Beşir Derneği Ramazan ayı boyunca hayırsever bağışçılarımızın fitrelerini binlerce ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırdı. Derneğimiz toplamda 17.250 kişiye fitre dağıtımı yaparak bağışçılarımızın bizlere emanet ettiği fitreler ile fakir, kimsesiz ve yetim kimselere kol kanat gerdik. İhtiyaç sahibi ailelerin kendilerine ulaştırılan fitreler ile Ramazan ayını keyif ve huzurla geçirebilecekleri alışverişlerini yapmalarına olanak sağlandı. Bu ihtiyaç sahiplerimize fitreler dışında diğer yardımlarımızı da ulaştırarak Ramazan ayının bereketini hep birlikte bir kez daha yaşadık.

88.410 Kişiye Toplu Dağıtım Yardımları

Beşir Derneği olarak ihtiyaç sahibi ailelere sağladığımız düzenli yardımlarımız dışında onların acil ihtiyaç ve taleplerine yönelik de çözümler üretme konusunda gayretimiz sürüyor. Bu tarz taleplere yönelik olarak Ramazan ayı boyunca toplamda 88.410 kişiye toplu dağıtım yardımları sağladık. Gittiğimiz her bir coğrafyada yaptığımız tüm bu yardım ve destek çalışmaları ile Ramazan ayı boyunca mahzun yüreklerin dertlerine destekleriniz sayesinde şifa olduk.

29.970 Kişiye Kumanya ve Temel İhtiyaç Malzemesi

Yardımlaşma ve gönül almanın ayı olan Ramazan ayı boyunca yurtiçi temsilciliklerimiz ve geniş gönüllü ağımız ile sürdürdüğümüz çalışmalarda kumanya ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtımında bulunduk. Toplamda 29.970 kişiye sağladığımız kumanya ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtımları ile ihtiyaç sahibi ailelerin Ramazan ayı boyunca başta gıda ve mutfak gereksinimleri olmak üzere türlü ihtiyaçları karşılanmış olundu.

63.000 Tabldot Sıcak Yemek Dağıtımı

Beşir Derneği olarak Ramazan ayı boyunca sağladığımız yardım ve destek kampanyaları kapsamında toplamda 63.000 tabldot sıcak yemek dağıtımı yaparak ihtiyaç sahibi kimselerin sofralarının şenlenmesine olanak sağladık. Yurtiçi ve yurtdışı temsilciliklerimiz ve gönüllülerimizin yardımları ile sağladığımız sıcak yemek dağıtımlarımız ile bir Ramazan ayının sevinci her bir gönülde yayılmaya devam etti.

596.100 Pita Tipi Ekmek

Ramazan ayındak faaliyetlerimiz kapsamında toplamda 596.100 adet pita tipi ekmek üretim ve dağıtım çalışması yaptık. Başta Suriye’deki çadır kentlerde hayat mücadelesi veren göçmen ve siviller için yaptığımız yardımlar kapsamında dağıtımını sağladığımız ekmeklerimiz bölgedeki fırınımızda üretilerek sıcak yemek dağıtımlarımız ile birlikte ailelerin sofralarında yer edindi.

Yurtdışında 45. Bin Kişilik İftarlık

İftar bağışları ile milletimizin cömert ve fedakar elini sadece yanı başımızda bulunan ihtiyaç sahiplerine değil gönül coğrafyamızın dört bir tarafındaki mazlum ve mağdur kimselere ulaştırdık. Başta Arakan olmak üzere yurtdışında yaptığımız iftar yardımlarımız bünyesinde toplamda 45 kişilik iftarlık dağıtımı sağladık. Bu sene pandemi koşulları gereği renk renk iftar sofraları kuramadığımız bu çalışmalarda iftarlık dağıtımlarımız ile ihtiyaç sahibi ailelerin gönüllerinde yer edindik.

Kadir Gecesi Münasebetiyle 10.180 Adet İkramlık Dağıtımı

Mübarek Ramazan ayının kalbi olan Kadir Gecesi münasebetiyle yurtiçinde bulunan temsilciliklerimiz ve gönüllülerimiz aracılığıyla sürdürdüğümüz çalışmalarda toplamda 10.180 adet kandil simiti ikramında bulunduk. Yaptığımız kandil simiti ikramları ile Kadir Gecesi’nin manevi iklimini tüm vatandaşlarımız ile hep birlikte teneffüs edebilmenin mutluluğunu yaşadık.

Yurtdışında 5600 Kişiye 5 Ton Et Dağıtımı

Ramazan ayı boyunca yaptığımız adak, akika, şükür ve nafile kurban kesimleri ile de binlerce mazlum kimsenin sofralarının güzelleşmesine ve kardeşliğimizin pekişmesine olanak sağladık. Toplamda 5 ton et dağıtımı sağladığımız bu çalışmalardan toplamda 5600 kişi faydalandı. Başta Afrika’da yaptığımız bu çalışmalarımız ile de Ramazan ayının bereketini türlü bölgelerde yaymayı başardık.

Online Bağış ile Siz de Destek Olun

Tüm bu ve nice diğer faaliyetlerimiz sayesinde değerli bağışçılarımız ile birlikte bir Ramazan ayının daha hem ülkemiz hem de gönül coğrafyamızın dört bir köşesinde en güzel şekilde yaşanmasına olanak sağladık. Yüzbinlerce gönüle dokunup, birçok farklı ve bölgedeki ihtiyaç sahibi kimselerin yüzlerinin gülünmesine vesile olduğumuz tüm bu çalışmalarımıza sizler de bağışlarınızla destek olabilirsiniz. Bağışlarınızı Beşir Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahibi kimselere ulaştırmak için derneğimizin web sitesinde bulunan online bağış bölümünden yapmak istediğiniz bağış türünü seçerek yapabilirsiniz.