Kapat

Açlıktan ve Susuzluktan Kimse Ölmesin

Afganistan Yardım,Arakan Yardımları,Aşevi  (Sıcak Yemek Dağıtımı),Doğal Afet Yardımları,Gıda Yardımları,İnsani Yardım,Orta Afrika Cumhuriyeti,Somali Yardımları,Somali Yetimhane ve Okul Projesi,Suriye Yardımları,Yurtdışı Yardımları

Dünyanın farklı yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkânsızlığın neden olduğu ölümler her geçen gün artıyor. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 23 milyondan fazla insan ölümle burun buruna.


Afrika’da ki ülkelerden gelen bilgiler içler acısı. Korkunç vaka ve rakamlardan bahsediliyor. Kuraklık nedeni ile önce hayvanlar telef oldu. Hasta, zayıf bünyeli insanlar ve çocuklar bir bir ölmeye başladı. Suya ve gıdaya ulaşımı olmayan köylerde her gün onlarca ölüm vakası gerçekleşiyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Doğu Afrika ülkelerinde 23 milyon kişi gıda krizi nedeniyle açlıkla ve dolayısıyla da ölüm ile karşı karşıya. Kuraklık nedeniyle “ulusal felaket” ilan edilen Somali’de, şu ana kadar 110 kişinin açlıktan öldüğü açıklandı. Zengin yeraltı kaynaklarına ve tarıma elverişli topraklara sahip olmasına rağmen Güney Sudan’da, iç savaşın neden olduğu gıda krizi yüzünden 5 milyon kişi acil yardım bekliyor.

Gıda krizi nedeniyle 23 milyon kişinin açlıkla yüz yüze geldiği ve kıtlık sebepli ölümlerin başladığı Doğu Afrika’da, uluslararası toplumun harekete geçmemesi halinde büyük bir felaket yaşanabilir.

Doğu Afrika’da kuraklığın ve iç savaşın yol açtığı gıda krizi, kıtlık ve açlık kaynaklı ölümlerin başlamasıyla yeni bir boyut kazandı.

23 milyon kişi için kırmızı alarm!

Birleşmiş Milletler verilerinden derlenilen bilgilere göre, Somali, Güney Sudan, Etiyopya, Kenya, Cibuti, Sudan, Uganda ve Burundi gibi ülkelerde yaklaşık 23 milyon kişi acil gıda yardımına ihtiyaç duyuyor.

Somali’de yaklaşık 5 milyon insanın acil yardım gereksinimi duyduğunu ve Somali için kıtlık uyarısı yaptığı biliyoruz. 70 bini ölüm riskiyle karşı karşıya olmak üzere en az 360 bin Somalili çocuğun tehlikeli derecede yetersiz beslendiği ülkede, binlerce insanın yiyecek bulabilmek umuduyla başkent Mogadişu'ya doğru göç etikleri gözlemleniyor. Ayrıca açlık ve temiz su eksikliği nedeniyle kolera gibi çeşitli hastalıklar da söz konusu.

Gıda krizinin başlıca sebeplerini şiddetli kuraklık ve iç savaş oluştururken, ekonomik istikrarsızlık, yağış rejimindeki değişiklik ve göç trafiği de krizi tetikleyen etkenler arasında yer alıyor. Bölgede hayvan ölümlerine ve hasatın düşmesine bağlı olarak oluşan gıda fiyatlarındaki artış da devam ediyor.


Yemen’de iç savaş ve kuraklık milyonlarca insanı etkiledi. Çocuklar açlık ve salgın hastalıklardan ölüyor.


Tüm bunlar dünyanın gözleri önünde yaşanıyor. İnsan hakları naraları atarak gürültü yapanlar ne zaman harekete geçer bilmiyoruz ama biz sessiz kalamazdık. Bir kez daha bu aziz millete, insanlığa sahip çıkmak, aç olanı doyurmak, düşmüşü kaldırmak görevi düştü.

Beşir Derneği olarak bizde milletimizin bağışlarıyla bu hizmete önde ve öncü olarak talip olduk. Dünyanın değişik yerlerinde kuraklığın, açlığın, yoksulluğun ve imkânsızlığın pençesinde zor şartlar altında yaşayan mazlumların yanında olmak, açlık ve hastalık nedeniyle ölen çocukların imdadına yetişmek gayretindeyiz. Derneğimiz Somali, Sudan gibi Afrika ülkeleri, Yemen, Afganistan, Suriye gibi diğer ülkelerde gıda ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının giderilmesi, su kuyuları açılması, iç savaş veya daha başka nedenlerle on binlerce yetim ve öksüz kalan çocukların sahiplenilmesi, barınma ve temel ihtiyaç malzemelerinin temini, sosyal hayatın canlandırılması, diğer ihtiyaçlarının karşılanması, yetimhane yapılması, mesleki eğitim hizmetlerinin verilerek halkın üretkenliğini artıracak projelerin faaliyete geçirilmesi ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için “Açlıktan Kimse Ölmesin Kampanyası”nı başlattı. Kampanyamıza nakdi ve ayni yardım yapabilirsiniz. Ayni yardımlar, Un, Şeker, Pirinç, Makarna ve benzeri kuru gıdalar, Çocuk Maması, Çocuk bezi ve temizlik malzemelerinden oluşan dayanıklı, uzun ömürlü ürünler olmalıdır. Ayni yardımlar deniz aşırı sevkiyata uygun olmadıkları veya nakliye bedeli, malzemenin mali bedelinden fazla olması durumunda Türkiye veya Suriyeli ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır.

Kampanyamıza ayni ve nakdi destek veren kurumsal bağışçılarımız gıda bankacılığı kapsamında verdiği ürünlerin maliyetini vergilerinden indirebileceklerdir.


Afrika'nın Yemen'in ve Diğer İnsanların Umudu Olmak İçin Desteğinize ihtiyacımız Var.
 



Fotoğraf Galerisi