Kapat

Beşir Destek Kart

Besir Destek Kart, Gida Yardim, Yakacak Yardim, Alisveris

Beşir Destek Kartı Nedir?

Beşir Destek Kartı, Beşir Derneği’nin ihtiyaç sahiplerine tanımladığı bir sosyal destek kartıdır. Beşir Derneği’nin Beşir Destek Kartı tanımladığı ihtiyaç sahipleri bu kart ile derneğimizin anlaşmalı olduğu kurum ve kuruluşlardan alışveriş ve hizmet indirimi sağlamaktadır. Beşir Destek Kartı ile fiziksel ve online olmak üzere alışveriş imkanı sunan Beşir Derneği, yeni geliştirdiği bu model ile ihtiyaç sahibi kimseleri verileni alan konumundan tercih eden konumuna gelmesini sağlamaktadır.

Beşir Destek Kartı Tanıyalım

Sosyal incelemesi yapılarak ihtiyaç sahibi olduklarına kanaat getirilen ailelere verilen Beşir Destek Kart, Derneğimizin geliştirdiği bireysel nitelikli bir yardım modelidir.
 

Beşir Destek Kart; veren elin, alan eli görmediği yardımlaşma kültürümüzün en somut ve en güzel örneklerinden biridir. Derneğimiz tarafından periyodik aralıklarla nakdi yardımların yüklendiği Beşir Destek Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerimiz; anlaşmalı marketler ve temel ihtiyaç malzemeleri satan anlaşmalı internet sitelerinden gereksinim duydukları ürünleri kolaylıkla alabilmenin mutluluğunu yaşamaktadır.
 

Beşir Destek Kart ile 17-20 kalemden oluşan standart bir kumanya paketi yerine anlaşmalı marketler ve online mağazalardan ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş yapabilen ailelerimiz, kabul eden konumdan tercih eden konuma yükselmektedir.

Sık Sorulan Sorular?

 

Beşir Destek Kart Ne İşe Yarar?

Beşir Destek Kartı, ihtiyaç sahiplerinin öncelikle kolay ve hızlı bir şekilde alışveriş yapabilmelerini ve verilen bazı hizmetlerden indirim ya da ücretsiz faydalanabilmeyi sağlamaktadır. İhtiyaç sahipleri derneğimizin tanımladığı Beşir Destek Kart ile anlaşmalı olduğumuz market zincirleri ya da e mağazalardan geniş ürün yelpazesi ile ihtiyacı olduğu ürünleri kolaylıkla tedarik edebilmektedir. Bununla birlikte örneğin anlaşmalı olunan bazı hastanelerden muayene hizmetini de ücretsiz ya da indirimli alabilmeyi sağlayan Beşir Destek Kart, kapsamını sadece temel ihtiyaç malzemelerinin satın alınması değil, sağlık gibi önemli bir alanda da kullanılması ile çok geniş tutmuştur.

Beşir Destek Kart'ın Avantajları

  • Beşir Destek Kart ile ihtiyaç sahipleri 15-20 kalemlik gıda kumanyaları yerine binlerce kalem ürün arasından derneğimizin anlaşmaları olduğu market ve online mağazalardan ihtiyaçlarını tedarik edebilmektedir.
  • Kaynak israfının önüne geçildiği Beşir Destek Kart ile ihtiyaç sahipleri her ay aynı ürünü değil, ihtiyacı ne ise onu tedarik edebilmektedir.
  • Engelli ya da evden çıkmakta zorlanan büyüklerimizin evlerinden hiç çıkmadan kolayca online yardım siparişi vermelerine olanak sağlamaktadır.
  • Covid 19 gibi salgın süreçlerinde dışarı ile temasın azalmasını sağlayan Beşir Destek Kart, ihtiyaç sahiplerinin evden çıkmadan alışveriş yapabilmesini sağlamaktadır.
  • Beşir Destek Kart ile sadaka geleneğimizin gizliliğini koruyor, bağışı veren ile yardımı alan ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü oluyoruz.
  • En önemli avantajlarından birisi olarak ise müracaatçılarımızın kendi ihtiyaçlarını kendilerini belirleyip, ihtiyacını kendilerinin karşılaması olarak görüyoruz.

Beşir Destek Kart Kimlere Tanımlanmaktadır?

Beşir Destek Kart, Beşir Derneği’ne yardım başvurusunda bulunmuş ve yapılan sosyal incelemesi sonucu ihtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen tüm ihtiyaç sahiplerini kapsamaktadır. Derneğimiz tarafından ihtiyaç sahiplerine tanımlanan Beşir Destek Kartları, yapılan sosyal incelemesi sonucu kendilerine verilen bir limit dahilinde kullanıma hazır bulunmaktadır. Beşir Destek Kartı tanımlı kişiler bu kartın bütün yararlardan faydalanabilmektedirler.

Beşir Destek Kartı İle Hangi Ürünleri Satın Alınır/ Hangilerini Satın Alınamaz?

Beşir Destek Kartı ile gıda, giyim, temizlik, yakacak vb. gibi temel gereksinimleri herhangi bir ücret ödemeden Beşir Derneği’nin anlaşma yaptığı kurum ve kuruluşlar aracılığıyla karşılalanabilmektedir. Bununla birlikte Beşir Destek Kartı ihtiyaç sahiplerine bazı hizmetlerden indirimli faydalanmayı sağlar.

İçerisinde iyilik dolu Beşir Destek Kartı,  Alkol, Tütün ve tütün mamulleri, Elektrik ve elektronik cihazlar, Beyaz eşya, mobilya vb. gibi ev eşyaları,  gibi ürün ve hizmetlerde kullanılamamaktadır.

Beşir Destek Kartı ile alışveriş yapılabileceği ve  hizmet indirimlerinden faydalanabileceğiniz kurum ve kuruluşların listesi besir.org/destekkart adresinden duyurulmaktadır.

Beşir Destek Kartının Geçerlilik Süresi Nedir?

Beşir Destek kartı, Beşir Derneği’nin ihtiyaç sahiplerine tanımladığı yardım süresi içerisinde geçerliliğini korumaktadır. Yardım süresinin sona ermesi durumunda ihtiyaç sahiplerine verilen iyilik dolu alışveriş kartının da geçerliliği kalmayacaktır.

Beşir Destek Kartı Bağışı

Beşir Derneği tarafından geliştirilen ve ihtiyaç sahiplerinin kullanımına açılan Beşir Destek Kartı’na bağış yaparak sizler de ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olabilir, temel ihtiyaç malzemelerinden, hizmet alımına kadar geniş bir yelpaze sunan Destek Kart projemize destek olabilirsiniz. Zekat bağışlarınız, Yakacak, Giyim ve Gıda türünde yapacağınız bağışlarınız Beşir Destek Kartı kapsamında değerlendirilecektir;

-
https://www.besir.org.tr/banka-hesap-numaralari sayfamızda bulunan banka hesaplarımıza Havale – EFT bağışı yapabilir,

- https://www.besir.org.tr/online-bagis online bağış sayfamızdan kredi kartı ya da banka kartınız ile kolayca nakdi bağışı yapabilir, daha fazla aileye ulaşmamıza vesile olabilirsiniz.

Destek Olmak İster Misiniz?

 

Bağış Yap