Kapat

Yemen

Yemen Yardım Kampanyası, Gıda, Giyim Yardımları, İnsani Yardım Yemen

Yemen Yardımları

Yemende Unutulan Savaş ve İnsanlar

Yemen'de Husilerin 2014'te darbe benzeri bir operasyonla başkent Sana'yı ele geçirmesi ve ardından ülkenin tamamında kontrol kurmaya çalışmasıyla başlayan iç savaşın Yemen halkı üzerinde ki üzerindeki etkisi ağır oldu.

"Unutulan savaşın" bedelini en ağır şekilde ödeyen Yemen halkından 100 binlerce insan hayatını yitirirken, milyonlarca Yemenli de açlık nedeniyle ölümün eşiğinde.

Birleşmiş Milletler raporlarında, Yemen’de devam eden savaş nedeniyle ortaya çıkan kriz durumu, son yüzyılın en büyük insanlık felaketi olarak nitelendiriliyor.

Yine Birleşmiş Milletler raporlarına göre, iç savaşın devam ettiği Yemen'de ülke nüfusunun yüzde 75'i yani 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

Neredeyse Yemen’in tamamı açlık krizi ile karşı karşıya ve yaklaşık 85 bin çocuğun kötü beslenmeden kaynaklanan hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bununla birlikte sağlık başta olmak üzere pek çok alanda insani kriz yaşanan ülkede, temiz suya ulaşımın olmaması, yetersiz beslenme, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklar her geçen gün daha da artıyor.

Beşir Derneği olarak, açlığın ve ölümün pençesinde hayata tutunmaya çalışan Yemenli kardeşlerimizin yanında olabilmek için acil yardım çalışmalarını sürdürmekteyiz. Derneğimiz, İyilik Her Yerde kampanyası kapsamında bağışçılarımızdan gelen ve gelecek olan desteklerle Yemenli savaş mağduru kardeşlerimizin gıda, giyim, içme suyu, ilaç ve barınma gibi temel insani ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.

Yemen'de bulunan ekiplerimizin ve ortak kurumlar ile yardım dağıtımlarımız Seiyun, Marib bölgelerinde dağıtım gerçekleştiren derneğimiz, un, şeker, pirinç, sıvı yağ ve süt tozu gibi yardımlarda bulunuyor.

İnsani yardım çalışmaları yapılan birçok ülkede can, mal ve salgın hastalıklar sivil toplum gönüllülerinin hayatlarını tehdit etmektedir. Dernek Gönüllülerimiz ise gittiği coğrafyalardaki riskleri kabullenip, kendi can güvenliklerinden fedakârlık yaparak tamamen gönüllü bir şekilde insani yardım ihtiyacı olan ülke ve bölgelerde faaliyet yürütüyor. Dün Somali, Suriye ve Arakan gibi nice ülkelere girilirken de böyleydi bugün Yemen’de de bu şekilde. Bağışçılarından aldığı emanetleri yerlerine ulaştırma gayreti içerisinde olan Beşir Derneği ekipleri, tıpkı diğer yardım kuruluşları gibi bu riskleri yardım ulaştırmada engel olarak görmemektedir.

20 Aralık 2018’de Aden’e doğru yola çıkan ancak kontrol noktasında askerler tarafından gözaltına alınarak pasaportlarına el konulan Beşir Derneği gönülleri, 2 gün faaliyetlerden men edildi, sonrasında ise yapılan yanlıştan dönülerek tutuldukları otelden serbest bırakıldı.

Bu gözaltı ekibimizin çalışmalarını durdurmadı, aksine tüm hızıyla devam ederek Yemen'de yaşanan acılara merhem olmaya devam ediyoruz.

Yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayan Beşir Derneği, hayırsever bağışçılarından aldıkları emanetleri bizzat yerinde nezaret ederek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı sürdürüyor.

Beşir Derneği Yemen Yardımları
Yemen Gıda Yardımları

İhtiyaç sahibi ailelerin aylık temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için yürüttüğümüz yardım çalışmaları kapsamında Yemen’de gıda kumanyası dağıtımları yapılmaktadır.

Yemen Kurban Kesim Organizasyonları

Beşir Derneğine bağışladığınız kurban hisselerinizle düzenlediğimiz vekâleten kurban kesim organizasyonları dâhilinde Yemen’de de düzenli olarak kurban kesiyor ve kamplarda ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz.

Yemen Ramazan Ayı Faaliyetleri

Rahmet Ayı Ramazan-ı Şerif-in bereketini yeryüzündeki kardeşlerimizi ile paylaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Yaptığınız bağışlarınızla Yemen’de gıda Kumanyası, bayramlık kıyafet alıyor, iftar sofraları kuruyoruz. Fitrelerinizi gerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Yapılacak yardımlar hayati önem taşıyor.

Son yüzyılın en büyük insanlık dramının yaşandığı Yemen’de, savaş mağduru kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlediğimiz kampanyamıza destek olabilir, kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına vesile olabilirsiniz.

Destek Olmak İster misiniz?
 

Havale-EFT işlemi yaparken açıklamaya YEMEN yazmayı unutmayız.

Video Galerisi
 


Bağış Yap