Kapat

Yemen'de Gönüller Yapmaya Devam Ediyoruz.

Beşir Derneği, Yemen Acil Yardım kampanyası kapsamında Yemen'in Seiyun şehrinden 60 km uzaklıktaki köylerde derme çatma çadırlarda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu.

Suriye'den Arakan'a, Filistin'den Somali'ye kadar nerede bir insani dram var ise oraya koşan Beşir Derneği, savaş ve doğal afetler gibi çeşitli nedenlerden dolayı ihtiyaç sahibi konumuna gelmiş ailelere gıda, giyim, sağlık, yakacak ve temizlik ürünleri gibi temel ihtiyaç malzemeleri yardımlarında bulunuyor.


Yaşanan insani krizden dolayı 14 milyon insanın kıtlık ile karşı karşıya Yemen'de, hastalık, savaş ve açlık gibi nedenlerle milyonlarca insan ölümle burun buruna gelmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler raporlarında, Yemen’de devam eden savaş nedeniyle ortaya çıkan kriz durumu, son yüzyılın en büyük insanlık felaketi olarak nitelendiriliyor. Yine Birleşmiş Milletler raporlarına göre, iç savaşın devam ettiği Yemen'de ülke nüfusunun yüzde 75'i yani 22 milyondan fazla insan yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.


Bu kapsamda harekete geçen Beşir Derneği, başlattığı "Yemen Acil Yardım Kampanyası" kapsamında, Yemen'de düzenlediği insani yardım organizasyonlarını koordine eden acil yardım ekipleri ile birlikte kanayan yaralara merhem oluyor. Beşir Derneği, Yemen'in Seiyun şehrine 60 km uzaklıkta bulunan Şilhimed Hadid köyünde, derme çatma çadırlarda yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımlarında bulundu. Yapılan gıda yardımları karşısında oldukça mutlu olan ihtiyaç sahipleri, bu hayra vesile olan derneğimiz ve bağışçılarımıza teşekkürlerini ifade ettiler.


Beşir Derneği, hayırsever bağışçılarımızdan aldığı destekler ile gönül coğrafyamızın her bir köşesinde bulunan ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edecek..