Kapat

Sosyal Market

gıda bankacılığı,sosyal market,ihtiyaç sahibi,yardım mağazası

Paylaşım Noktası

Paranın Geçmediği Market

Vakıf medeniyetimizin bize miras bıraktığı yardımlaşma usûlleri ve kurumları vardır. Bu kurum ve usûllerin en önemlilerinden biri de elbette sadaka taşlarıdır.

Sadaka Taşları medeniye tarihimizin en güzel infak nişanelerindendir. Sadaka verecek şahıs bu taşa vereceği miktarı bırakır, ihtiyacı olan da ihtiyacı kadarını buradan alırdı. Kimin verdiği ve kimin aldığı bilinmezdi. Beşir Derneği olarak biz de bu mirasımızı güncelleyerek sosyal market projesini geliştirdik. Paylaşım Noktası adını verdiğimiz bu marketlerde gıda, giyim, temizlik, ev gereçleri ve diğer temel ihtiyaç malzemeleri bulunmaktadır.

Paylaşım Noktalarımız’da bulunan ürünler bağışçılarımız tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışlanmış aynî yardımlardır.

Paylaşım Noktası Nedir?

Beşir Derneği’nin nitelikli insanî yardım faaliyetleri kapsamında başta ülkemiz olmak üzere mazlûm coğrafyalarda açtığı sosyal marketlerden on binlerce âile faydalanıyor. İhtiyaç sahibinin ihtiyacı olduğu ürüne ulaşması, seçme hakkı olması, deneme ve değiştirme seçeneklerinin imkân dâhilinde sunulduğu paylaşım noktalarımızda âilelerimiz gönüllerince, rencide olmadan onurlu bir şekilde alışveriş yapmaktadırlar.

Paylaşım Noktalarımız’dan; Sosyal incelemesi tamamlanmış ihtiyaç sahibi âilelerimiz, sosyal yardımlar komisyonunca belirlenen limitler dâhilinde ücret ödemeden 3 / 6 / 12 aylık periyotlarda alışveriş yapma imkânı sunulmaktadır.

İnsanları rencide etmeden paylaşım yapmayı gaye edinen, ecdadımızdan tevârüs ettiğimiz vakıf anlayışımızın izinden giderek Paylaşım Noktaları açarak, insanların ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap veriyoruz.

Aileler farklı zamanlarda alışverişlerini yaptıkları için diğer ihtiyaç sahipleriyle karşılaşmıyorlar.

Gün içerisinde 11.00-17.00 saatleri arasında açık olan Paylaşım Noktalarımız, bulundukları bölge halkına hizmet vermektedir.

Şu an için 32 farklı yerde şubesi bulunan Paylaşım Noktası Projesi, Derneğimiz’in en önemli projelerindendir.

Sistem Nasıl Çalışır?

Bağışlanan ürünler bağışçı ismi ile kendi geliştirdiğimiz otomasyon sisteminde kayıt altına alınır, barkotlanır ve son tüketici olan ihtiyaç sahibine makbuz karşılığında teslim edilir.

Geliştirdiğimiz bu sistem, yapılan bağışı takip etmek ve bağışçıya raporlama yapmak için kurulmuş on-line çalışan bir sistemdir. Bu şekilde tüm bağışlarınızı takip edebilir, bağışladığınız ürünün nerede, ne kadar dağıtıldığını öğrenebilirsiniz.

Tıpkı sadaka taşlarındaki anlayış ile verenin ve alanın birbirini tanımadığı , insanların rencide olmadığı hayır ve yardımlaşma işlemleri gerçekleşir. İhtiyaç sahibinin, ihtiyacını seçerek ve deneyerek alabileceği, âilecek alışverişlerini daha insanî, nitelikli ve rencide olmadan yapmalarına imkân sunan bu sosyal market projemizi Türkiye genelinde yaygın hâle getirmek için bağışçılarımızın desteğine ihtiyaç duymaktayız.

Ayrıca Beşir Derneği’ne yapacağınız gıda, yakacak, temizlik ve giyim malzemelerinin tamamını, Gıda Bankacılığı kapsamında yıl sonu verginizden düşürebileceksiniz.

Gıda bankacılığı hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen web sayfasını ziyaret ediniz.

Destek Olmak İster misiniz?

Bizler, sizin desteklerinizle daha fazla âileye yardım ulaştırmak istiyoruz.

 

Bunun için hayırsever vatandaşlarımızın, paranın geçmediği marketimize yapacağı en küçük miktardaki bir yardım bile yüzler güldürmeye yetiyor.

Sağ elin verdiğini sol elin bilmediği bir hayır yapmak isteyenlerin derneğimize ulaşmasını bekliyoruz.

Gıda Bankacılığı Nedir?
 
İyiliği Hediye Et
 


Fotoğraf Galerisi