Kapat

Muharrem Ayında Aşureler Beşir’den

Beşir Derneği, Muharrem ayı vesilesiyle Türkiye’nin farklı illerinde aşure ikramlarında bulunuyor.


Vakıf medeniyetinin yardımlaşma ahlakını ve ruhunu yaşatmaya gayret eden Beşir Derneği, her sene olduğu gibi bu yıl da gönüllülerin yoğun ve titiz çalışmalarıyla hazırladığı aşureleri tüm Türkiye’de vatandaşlara ve ikram ediyor.

 

Paylaşmanın önemini yeniden hatırlatmak, toplumda birlik, beraberlik, kardeşlik ve muhabbetin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla Denizli, Nevşehir, Çankırı ve Çengelköy’de yapılan aşure ikramları, Türkiye genelinde Muharrem ayı boyunca devam edecek.  

 

Beşir Derneği, paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşurenin halka ikram edilmesi vesileyle birlik ve beraberliğe katkı sunuyor. Şu ana kadar binlerce vatandaşımıza aşure ikramında bulunan derneğimiz, Türkiye’de ve dünyada gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetlerini hız kesmeden sürdürecek.

 

Aşure Geleneği

 

Tüm İslam âlemi tarafından yüzyıllar boyunca sevinçle ve mutlulukla karşılanan bir ay olmuştur Muharrem. Osmanlı Devleti zamanında da bu aya çok önem verilmiş ve Muharrem ayının 10. gününe oruçla başlanmıştır. Bu günden başlamak üzere ay sonuna kadar İstanbul’un bütün evlerinde aşureler pişirilmiş; eşe, dosta, akrabaya ve ihtiyaç sahiplerine ikram edilmiştir. Geçmişten bu yana devam eden gelenekle Türkiye’nin her yerinde vatandaşlar komşularına, dostlarına, akrabalarına ve ihtiyaç sahiplerine aşure dağıtmaktadır.