Kapat

Mobil Aşevimiz Doğu Gutalılara Her Gün Sıcak Yemek Dağıtımına Başladı

Beşir Derneği Mobil Aşevi, Azez bölgesindeki Elbil Kampı’na yerleştirilen Doğu Gutalılara her gün sıcak yemek dağıtımına başladı.


Savaşının ilk yıllarından beri Suriye’deki çeşitli bölgelerde pek çok insani yardım faaliyeti gerçekleştiren Beşir Derneği, yardımların daha etkili ve daha güçlü bir şekilde gerçekleşmesi ve Türkiye’nin insani yardım gücünü bölge halkına daha fazla hissettirebilmesi düşüncesiyle durmaksızın gayret ediyor.

 

Beşir Derneği, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla güvenli hale getirilen Azez bölgesinde bulunan Elbil Kampı’na yerleştirilen 3 bin Doğu Gutalı mazluma, mobil aşevinden her gün sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirmeye başladı.

 

Beşir Derneği Mobil Aşevi’nin kampa gelişinin büyük bir sevince vesile olduğunu ifade eden dernek yetkilileri, kampta 3 bin muhacir mazlumun bulunduğunu ve bu mazlumlara mobil aşevinden her gün iki çeşit sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

Bölgedeki çalışmalarını Kızılay, AFAD, Diyanet Vakfı gibi kurumlarla koordineli hareket ederek gerçekleştiren Beşir Derneği, Türkiye’nin şefkat, merhamet ve yardım elini mazlum insanlara uzatıyor ve yurdumuzu gittiği her yerde en iyi şekilde temsil etmenin gayretiyle çalışmalarını sürdürüyor.






Fotoğraf Galerisi