Kapat

Kurban Organizasyonu Nedir?

online kurban bağışı,vekaleten kurban kesimi,kurban bağışı taksit,beşir derneği,akika kurban bağışı,adak kurban bağışı,vacip kurban bağışı,sünnet kurban bağışı,nafile kurban bağışı

Vekaleten Bağış Kurbanı Kesim Organizasyonu

Kurban, Allah (cc)'a Yaklaşmaktır.

Kurban, Allahu Teâlâ ile yakınlık kurmaktır. Kurban, bize Hz. İbrahim’in itaatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini, Hz. Hacer’in rızasını hatırlatan ibadettir. Aynı zamanda tıpkı zekât gibi malî bir ibadet olmanın yanında toplumsal kaynaşmanın, yardımlaşmanın en mühim göstergelerindendir.

Kurban bayramı günleri temelde et ve kan değil, takva ve teslimiyet günleridir. Rabbimiz, “Kurban etleri ve kanları değil, sadece takvanız Allah’ın katına ulaşır." (Hacc 22/37) diye buyurarak kurban ibadetinde amacın et kesmek ya da kan akıtmak olmadığını, esas maksadın takvaya ulaşmak olduğunu bize bildiriyor.

Sık Sorulan Sorular
 
 
 
 HIZLI BAĞIŞ YAP
 


Covid_19 Virüs Salgını ve 2020 Kurban Bağış Organizasyonu

Covid_19 virüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmektedir. Alınan tedbirler virüs ile mücadelede etkili olurken sosyal hayatımızda da birçok değişime neden oldu. Uygulanan kısıtlamalar ekonomik anlamda kıt kanaat geçinen birçok ailenin geçim sorununu derinleştirdi.

Virüs salgını sonrası Beşir Derneği olarak yurt genelinde başlattığımız destek çalışmalarına Ramazan Ayında ziyadesiyle devam ettik.

Önceliğimiz Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olmaktı. Bununla beraber bizlerden başka dayanakları olmayan mazlum coğrafyaların, mahzun gönüllü insanlarına sizlerin emanetlerini ulaştırarak yardım ettik.

Virüs salgını nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz zor günlerden geçiyoruz. Bu nedenledir ki Pandeminin başından beri, yardımlarımızı yurt genelinde artırdığımızdan bahsetmiştik. Aynı şekilde bu kurban bayramında da kurban bağışlarından elde edeceğimiz etleri öncelikle ülkemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmayı planlıyoruz.

Vekâleten vereceğiniz kurban bağışı ile kesiminden elde edeceğimiz etleri yurt genelinde 300’den fazla noktada ihtiyaç sahibi ailelere ve kuran kursları gibi kurumlarda okuyan öğrencilere ulaştıracağız. Kurban bağışı vesilesiyle yüzbinlerce mahzun gönülün bağış kurbanlarından faydalanmasını amaçlıyoruz. 

2020 vekâleten kurban bağışı organizasyonunu virüs salgını nedeni ile olası yurtdışı çıkışlarına getirilecek kısıtlamalar veya gidilecek ülkelerde uygulanabilecek yasakları da göz önünde bulundurarak planladık. Kurban bağışı organizasyonumuzu her sene olduğu gibi bu yıl da gerekli tüm tedbirleri içerecek şekilde ele alıyoruz. Kurban organizasyonu ile ülkemizin selamını gönül coğrafyalarımızın mahzun beldelerini ulaştırıyoruz.

Herhangi bir kısıtlama olmaz ise bağışladığınız kurbanlar her yıl olduğu gibi bu yıl da gönül coğrafyamızdaki mazlum ve mahcup insanlara ulaştırmanın gayretinde olacağız. 

Virüs veya başka nedenler ile uygulanabilecek olası yasaklara karşı organizasyonun tamamını ülkemizde yapmak üzere Beşir Derneği olarak gerekli tüm tedbirleri de ayrıca aldık.

Kurban mali bir ibadettir. Belirli vakitler içerisinde kesilmesi gerekmektedir. Bize verdiğiniz emanetleri ibadetin ruhuna uygun bir şekilde İslami kurallara riayet ederek kesilmesini ve etlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılması hususunda herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeyecek şekilde yerine getirilmesi sorumluluğunun bilincindeyiz. Her yıl rutin olarak yaptığımız planlamalar ve önlemlere ilave olarak virüs salgını tedbirlerine riayet etmek ve doğabilecek olumsuzlukların ibadetin vaktinde yerine getirilmesine mani olmaması için bu yıl fazlaca tedbirler almak durumundayız.

Gerek Beşir Derneği gönüllü ekiplerinin sağlığı, gerekse tedbirlere riayet edilmesi ve ibadetin fıkhi sıhhati için üzerimize düşenleri yapacağımız konusunda hiçbir şüpheniz olmasın.

Vekâleten kurban kesim organizasyonundaki önceliğimiz en çok ihtiyaçlı bölgelerden başlayarak bizleri bekleyen kardeşlerimize, bağış kurbanlarınızdan elde edilen etleri ulaştırmak ve kardeşliğe, birlikteliğe vesile olmaktır.

En çok ihtiyaçlı bölgelerin tespiti Beşir Derneği ekiplerince her yıl yeniden değerlendirilmekte ve güncellenmektedir.

Kurban organizasyonu aylar öncesinden planlanan hassas bir süreçtir. Bayrama yakın olağan ve olağanüstü durumlardan kaynaklı maliyet, lokasyon ve güvenlik riskleri farklılaşabilmektedir. Bayrama yaklaştıkça ilk planlamalar çoğu zaman revize edilerek en sağlıklı ve güvenli organizasyon olması sağlanır. Kurban organizasyonu aşamalarını en ince ayrıntıları ile planlanması gerekir. Bağışçılarımızın kurban bağışlarını vaktinde ve ihtiyaç sahibi bölgelerde keseceğiz.

Beşir Derneği’nin tüm bağış toplama çalışmalarında ve yardım ulaştırma süreçlerini belirlerken en büyük etken bağışçılardan alınan emanetlerin şartı gereği yerine eksiksiz ve uygun bir şekilde getirilebilmesidir. Bu kapsamda kurban bağışı bizler için çok ama çok önemlidir. 

Sivil toplum kuruluşları kar amacı gütmeyen organizasyonlardır. Beşir Derneği Kamu Yararına Çalışan ulusal ve uluslararası insani yardım örgütü olarak bu sorumluluğun bilincinden hareketle çok fazla bağış toplamak gibi bir ana hedefi olmayıp derneğimize bağış olarak emanet edilen gerek maddi gerekse ayni yardımları vaktinde uygun şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını hedeflemektedir. Vekâleten kurban kesim organizasyonumuz da bu hassasiyetle yürütülen bir süreçtir.

Bahsettiğimiz tüm bu hususlar nedeni ile kurban bağışını ülke ve bölge listeleri, fiyatları üzerinden kampanya yapmak yerine ibadet niyeti ile yapılan bağışların vaktinde ve İslami usullere göre yapılabilmek için tek fiyat, ülke ve bölge şartı olmaksızın kabul ediyoruz.

Bu hassasiyetimiz ve alacağımız emanetlerin sorumluluğunu yerine getirebilmek için 2020 Vekâleten bağış kurban organizasyonunu Türkiye ve dünyada uygulanan virüs tedbirlerine bağlı olarak tüm organizasyonun Türkiye’de yapılabilme ihtimalinin yüksek olması nedeniyle maliyet ve organizasyon yapısını belirledik.

Ülkemizde yasalarımızın izin verdiği kriterlere uygun bir şekilde tam teşekküllü et kombinalarında kesilecek yasal mevzuata ve İslami kurallara uygun besili büyük baş kurbanlıkları, noter, din görevlisi, veteriner ve derneğimizin uzman gözetmenleri eşliğinde bağış kurbanlarınızı sizlerden aldığımız vekâletler ile kesilecektir.

2020 Vekâleten bağış kurban organizasyonununda Türkiye’de 81 il ve 300 farklı noktada ihtiyaç sahiplerine bağış kurbanlarından elde ettiğimiz etleri paylar halinde dağıtılacaktır. Ülkemizde gerçekleştireceğimiz kurban bağışı organizasyonları ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza paylar halinde kurban bağışı etlerini ulaştıracağız. Bu süreçte kurban organizasyonun her aşamasını ayrıntılı şekilde ele alıyoruz.

Bununla birlikte eğer yasal kısıtlamalar gerek bizim ülkemizde, gerekse gideceğimiz ülkelerde kalkarsa ve sağlık, güvenliği açısından bir problem yaşanmazsa ekiplerimiz yurt dışında gönül coğrafyalarımızda da kurban bağışlarınızı ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracaklardır.

2019 yılında kurban bağışı organizasyonlarından elde ettiğimiz 422 ton kurban bağışı etini paylar halinde 500 bin ihtiyaç sahibine ulaştırdık.

Bir hisse kurban bağışının, paylaşmaya, dayanışmaya ve birlikteliğimize vesile olması amacıyla Beşir Derneği olarak bizler tüm hazırlıklarımızı yaptık.

Beşir Derneği bahsedilen tüm risk ve etkenleri değerlendirerek 2020 Vekâleten Kurban Kesim Organizasyonunda bir hisse kurban bağış bedeli 1.250TL olarak belirlemiştir.

Birden fazla kurban kesenler veya ihtiyaç duyanlar için online kurban bağışı esnasında, anlaşmalı finans, banka kartlarına 4 taksit imkânı sunmaktayız.

Vacip, Şafiler için Sünnet Kurbanları bayramın ilk üç gününde kesilecek ve etleri paketlenerek dağıtılacaktır. Bunun dışında kalan adak, akika, şükür, nafile gibi kurban bağışlarının ise bayramdan sonraki günlerde kesimleri yapılacak ve paylar halinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Yıllardır yaptığımız vekâleten kurban kesim organizasyonu sonunda bağışçımıza kurbanının nerede kesildiğine dair bilgilendiren mesajlar atmaktayız. Aynı şekilde kurban kesim görüntüleri bayramdan belli bir zamandan sonra web sayfanızda bağışçı paneline yüklenerek bağışçımızın kurbanının kesim görüntüsüne ulaşmasını sağlıyoruz. Bazı istisnai ve nadir durumlarda görüntü almakta veya yurt dışı kesimlerde ülkeden çıkarmak sorun yaşanabilmektedir. Bu gibi durumlarda görüntü sağlanamamaktadır.

Organizasyon ile ilgili tüm bilgilere www.besir.org.tr web sayfamızdan veya 02163754042 çağrı merkezinden ulaşabilirsiniz.

365 gün iyilik sürsün, mahzun ve mahcup yüzler gülsün diye, bağışlarınızı bekliyoruz.

 HIZLI BAĞIŞ YAP
 
 
Kısa Bilgiler
Beşir Derneği Vekâleten kurban kesin organizasyonu nedir?

Kurban; İslâm fıkhına göre nisap miktarı (zengin sayılma sınırı) mala mâlik olan akıllı, büluğa ermiş müslüman bir kimsenin üzerine vacip veya sünnet olan, herhangi bir sebeple şükür ve ikram için Adak, Akika, Nafile olarak niyet edilen, büyükbaş veya küçükbaş hayvanlardan, Allah (celle celâlühü) rızası için kesilen ve etleri dağıtılan malî ibadettir.

Bugün kent merkezli hayatın yoğunluğu ve imkânların azlığından dolayı imkân bulamayan ve kurban ibadetini yerine getirmek isteyen bağışçılarımızın veya dünyanın bir ucunca bizden yardım bekleyen insanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bağışlanan kurban hisselerinin toplu olarak organize edilmesi ve paylar halinde dağıtılması hizmetine vekâleten kurban organizasyonu diyoruz.

Özetle vekâleten kurban kesimi; sizin adınıza, kurban olmayı hâiz hayvanlardan satın alınıp, İslâmî usûllere göre kesimi yapılan ve ihtiyaç duyulan bölgelerde ihtiyaç sahiplerine paylar halinde dağıtılan yardım organizasyondur.

Derneğimiz, vekâleten kurban kesim organizasyonunu yurt içi ve yurt dışında düzenleyerek kardeşliğin ve paylaşmanın mutluluğunu yaşatmanın gayretindedir.

Biz biliyoruz ki, her kurban bayramında bizim yolumuzu bekleyen yüz binlerce insan var.

Türkiye genelinde bulunan temsilciliklerimizin gerçekleştirdiği vekâleten kurban kesim organizasyonu ile en ücrâ noktalardaki ihtiyaç sahibi âilelere ulaştırıyor; hayır, dua almanıza vesile oluyoruz. Yurt dışında da gerçekleştirdiğimiz organizasyon ile kurban bağışlarınızın paylarını Afrika, Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri gibi gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz.

Kurban Organizasyonu Faaliyet Bilgileri
 
Vekâleten Kurban Kesim Süreci Nasıl İşliyor.
  • Süreç; bağışçının belirtilen bağış yöntemleri ile yapacağı bağışın ücretini yatırdıktan sonra vekâlet vermesi ile başlar.
  • Gelen kurban bağışları, bağış türlerine göre 7’li hisseler haline getirilerek gruplar oluşturulur.
  • En âcil ihtiyaç duyulan bölgelerden başlayarak ülke ataması yapılır.
  • Ekiplerimiz kurban organizasyonunun yapılacak bölgede hazırlıkları tamamlarlar.
  • Kurban olmayı hâiz kurbanlıklar seçilerek dernek adına işaretlenir.
  • Ehil kasaplara vekâlet verilerek tekbirler ile kurban kesimi yapılır.

Türkiye’de yaptığımız vekâleten bağış kurbanı kesim organizasyonu et kesim kombinalarında uzman ekipler tarafından İslâmî usûllere ve kâideler uygun bir şekilde gerçekleşmektedir. Noter, veteriner ve din görevlilerinin nezaretinde gerçekleşen kesim organizasyonu video kaydı ile de kayıt altına alınmaktadır.

Yurtdışında yaptığımız organizasyon bölge imkânları dâhilinde mezbahane veya açık alanda gerçekleştirilmektedir. İmkânlar dâhilinde yerel otoriteler şahitliği, veteriner ve din adamları gözetiminde İslâmî usûllere göre gerçekleşmektedir.

Etler 5-7 kg’lık paketler halinde ihtiyaç sahibi âileler, medreseler, yurtlar yetimhaneler başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara dağıtımı yapılmakta ve tutanakla belgelenmektedir.

Vekâlet İşlemi nasıl yapılıyor?

Web sayfamızdan kurban bağış işlemini yaparken vekâlet kutucuğunu okuyarak işaretlemeniz vekâlet için yeterli olacaktır.

Banka üzerinden yapacağınız bağışlarda ise açıklamaya hisse sahibin adını ve soyadını yazmalısınız. Vekâlet verecek kişinin iletişim bilgisini de mutlaka açıklamaya yazmalısınız. Bağışınız derneğimize ulaştığında çağrı merkezimiz sizleri arayarak vekâlet alacaktır. Eğer açıklamaya iletişim bilgisi yazılmadıysa 0216-375-40-42 numaralı çağrı merkezimizi arayarak vekâlet vermeniz gerekecektir.

Kesimlere ait video gönderiliyor mu?

Tüm kurban kesim organizasyonlarımız video kaydı ve fotoğraf çekimi ile kayıt altına alınmakladır. Vekâlet kâğıdından okunan isimler ve kesim anı kısa video klip halinde bağışçılarımıza organizasyondan en geç bir ay sonra sunulmaktadır. Bazı teknik sebepler veya ülke şartlarından kaynaklı yasaklara bağlı olarak çok nadir de olsa görüntü alamadığımız durumlar da olmaktadır. Bu durumlarda kesim görüntüleri bağışçıya iletilememektedir.

Vekâleten kurban kesim organizasyonuna ait görüntüleri Bağış Takip Sistemimize yüklüyor ve size özel ekranda bağışınızı kolayca takip edebilmenizi sağlıyoruz.

Bağış Yapmak İster Misiniz?

Her kurban bayramında yeryüzünün renkleriyle buluşmak, bağışlarınız vesilesiyle yaşanan mutluluklara hissedar olmak istiyorsanız; vekâleten kurban organizasyonumuza katılabilirsiniz. Bir hisse ile birçok insanın yüzünü güldürmek sizin elinizde.

Bağışlayacağınız bir hisse kurban, açlık sınırındaki ihtiyaç sahiplerinin umudu, mahzûn yüzlerde mutlu bir tebessüm olacaktır. Vâcip, şükür, akika, adak ve benzeri niyetler ile kesilmek ve etini dağıtmak üzere Derneğimiz’e verdiğiniz vekâlet ile İslâmî usûllere uygun bir şekilde kurbanınızı kestirmiş olacaksınız.

Derneğimize bağışladığınız Vacip ve Sünnet kurbanlar bayramın ilk üç gününde, diğer bağış türleri olan adak, akika, şükür ve nafile kurban bağışlarınız ise bayramdan sonra kesilip paylar halinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Vacip-Sünnet kurban bağışlarınızı arefe günü saat 17.00'a kadar kabul edilecektir.