Kapat

Kamerun’da Binlerce İnsan Suya Kavuştu

Beşir Derneği, Mostar Gençlik ve Nazenin Gençlik ortaklığında Kamerun’da açılan 6 adet su kuyusu, bölge halkının hizmetine sunuldu.

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında siyasi, ekonomik, ekolojik yahut sosyolojik pek çok sebepten ötürü yoksullaşan ya da yoksullaştırılan veya iklim şartları sonucu kurak olan bölgelerde yaşayan insanlara yardım elini uzatmak amacıyla ‘Su Kuyusu Projesi’ni hayata geçiren Beşir Derneği, gönüllere su serpmeye devam ediyor.


İnsani yardım gönüllüsü uzman ekiplerin, suya ihtiyaç duyulan yerleşim bölgelerindeki yoğun gayretleri sonucu tespit edilen içme suyu kaynaklarına sondaj yapılıyor o bölgedeki çatlamış dudaklar, şükranla tebessüm ediyor.


Kamu yararına faaliyet yürüten Beşir Derneği’nin ‘Su Kuyusu Projesi’ kapsamında, Afrika’da ve Orta Asya’da yüzlerce su kuyusu açıldı. Mostar Gençlik ve Nazenin Gençlik’in bağış ve destekleriyle bu kuyulara 6 adet daha eklendi. Kamerun’da açılan 6 adet su kuyusuyla toplam 3446 kişi temiz içme suyuna kavuştu.


Su kuyularının biri Kamerun’un North bölgesinde açıldı. ‘Ahmed el-Haznevi Hz. Hayratıdır’ ibaresiyle hizmet vermeye başlayan kuyu, her gün toplam 622 kişiden oluşan 78 ailenin yaşadığı köy ahalisinin istifadesine sunuldu.


Aynı bölgede Seyyid Abdülhakim el-Hüseyni Hz. Hayratı ismiyle açılan bir diğer kuyudan da yine 622 kişinin yaşadığı köy halkı yararlanabiliyor.


Seyyid Muhammed Raşid el-Hüseyni Hz. Hayratı olarak North West bölgesinde hizmet veren su kuyusundan ise 45 aile yararlanıyor. Toplam 298 kişiyi bulan köy nüfusunun açılan kuyudan 10 yıl boyunca istifade edebileceği öngörülüyor.


312 kişiden oluşan 48 ailelik köyde ise ‘Seyyid Emir Külal Hz. Hayratıdır’ ibaresiyle açılan su kuyusu da Kamerun’un North bölgesinde bulunuyor.


North West / Woro Kalı bölgesinde Muhammed Baba Semmasi Hz. Hayratı olarak hizmet vermeye başlayan su kuyusundan ise toplam 1037 kişi yararlanıyor. Bölge halkının yüzünde güller açtıran su kuyusu, köylülerin derdine derman oluyor.


Yine Kamerun’un North West bölgesinde bulunan Algourliyé köyünde de su kuyusu açıldı. Toplam 555 kişiden oluşan 75 aileli köyde açılan su kuyusuna ise ‘Nazenin Gençlik Hayratıdır’ ibaresi yazıldı.


Beşir Derneği, yapmış olduğu saha çalışmaları ve alan araştırmaları sonucu, suya en çok ihtiyaç duyulan bölgeleri tespit etmeye ve uzman ekiplerin öncülüğünde yoğun gayretler neticesinde su kuyuları açarak mahzun ve mahcup gönüllerin derdine derman olmaya devam edecek.