Kapat

Iraklı Muhacirlere Sınır Kapısında İkramlar Yapıldı

Beşir Derneği, ülkelerine dönüş yapmakta olan Iraklı muhacirlere sınır kapısında sıcak yemek, ekmek ve diğer ikramlarda bulundu.


Ortadoğu, Asya, Afrika başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde çıkan iç savaşlar, yaşanan doğal afetler, kuraklık, ekonomik ve siyasi pek çok sebep insanların yurtlarını, ocaklarını bırakıp kaçmasına neden oluyor. Çeşitli sebeplerle başka ülkelere sığınmak zorunda kalan mültecilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bugün Türkiye’de yaklaşık 4 milyon mülteci bulunuyor. Türkiye’nin bu misafirperverliği uluslararası arenada da takdir görürken, bazı muhacir misafirlerimiz de geldikleri bölgelerdeki gündelik hayatın normale dönmesi sebebiyle yurtlarına geri dönüyor.

 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’den Irak’a geri dönen muhacir kardeşlerimize Suriye’nin Azez’deki Bab el Saleme sınır kapısından geçerken sıcak yemek ve ekmek ikramında bulunduk. Türkiye’de kaldıkları süre boyunca gördükleri misafirperverliğin izleri, sınırdan geçiş esnasında da yanlarında olan gönüllülerimizi görünce daha da belirginleşen Iraklı muhacirler, tüm Türk halkına ve derneğimize teşekkürlerini dile getirdi.

 

Türkiye’de ve dünyada gönüller yapmaya geldik diyerek, mahzun ve mahcup gönüllerin hamisi olmaya, onların her türlü derdine derman olmaya gayret eden Beşir Derneği, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği insani yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam edecek.