Kapat

İdlib'te Gıda ve Kışlık Yardımı Yapıldı

Beşir Derneği İdlib kırsalındaki savaş mağdurlarına yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.


Ülkelerindeki iç karışıklık ve savaş nedeniyle yıllardır yardıma muhtaç, mağdur ve mazlum Suriye halkına yönelik yardımlar devam ediyor. Kilis ve Reyhanlı’da bulunan günlük 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınlarıyla ve 21 bin kişilik sıcak yemek üretme kapasiteli aşeviyle Suriye’deki mazlumların her gün yardımına koşan Beşir Derneği, İdlib kırsalındaki yardım çalışmalarını sürdürüyor.

 

Türkiye’de 246 temsilcilik, 12 lojistik depo ve 33 paylaşım noktası ile 81 ilde en ücra noktaya kadar yardım ulaştırma gayretiyle hareket eden Beşir, yurtdışında da başta Suriye olmak üzere Arakan, Afganistan, Çad, Kamerun, Somali gibi ülkelerde de faaliyette bulunuyor.

 

Bu kapsamda Suriye’nin İdlib bölgesindeki savaş mağduru mazlum insanlara içerisinde bir aylık erzak ihtiyacını karşılayacak malzemeler bulunan gıda kolileri ve kış mevsiminin şartlarını az da olsa hafifletebilmek adına battaniye yardımları yapıldı. Bölgedeki savaş mağdurlarının ve özellikle çocukların yüzlerinde sevince vesile olan yardımlar Suriye’nin Halep, Azez, Eriha, Cerablus gibi bölgelerinde de gerçekleştiriliyor.

 

Ayrıca Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı kapsamında güvenli bölge olarak ilan edilen yerlerdeki halka yönelik yardımlarda bulunan Beşir Derneği, son operasyonların ardından oluşabilecek olası göç ihtimaline karşılık tüm tedbirleri almakla birlikte yardımları iki katına çıkarma kararı aldı.