Kapat

Gümüşhane'de Paylaşım Noktası (Sosyal Market) Projesi

Gümüşhane’de Paylaşım Noktası (Sosyal Market) projesini hayata geçirmek olduğunu belirtti.

     Beşir Derneğinin kurulduğu günden bu yana 55 ülkede 242 temsilcilikle, Paylaşım Noktası (Sosyal Market), doğal afet yardımları, gıda yardımları, giyim yardımları, yakacak yardımları, sağlık yardımları, sosyal ve kültürel yardımlar ve eğitim yardımları alanlarında faaliyet gösterdiğini kaydeden Taş, hedeflerinin Gümüşhane’de Paylaşım Noktası (Sosyal Market) projesini hayata geçirmek olduğunu belirtti.

     Taş, Paylaşım Noktası (Sosyal Market) kavramını şöyle tanımladı: “Vakıf medeniyetinin bize miras bıraktığı yardımlaşma usulleri ve kurumları vardır. Burada sadece bir yardım usulünü örnek vererek Paylaşım Noktalarının mahiyetini anlatmaya çalışacağız. Sadaka Taşları tarihimizin güzel ahlaklarından bir tanesidir. Sadaka verecek şahıs bu taşa vereceği miktarı bırakır, ihtiyacı olanda ihtiyacı kadarını buradan alırdı. Kimin verdiği ve kimin aldığı bilinmezdi.

     Beşir Derneği olarak bizde bu mirasımızı güncelleyerek sosyal market projesini geliştirdik. Paylaşım Noktası dediğimiz bu marketlerde gıda, giyim, temizlik, ev gereçleri ve diğer temel ihtiyaç malzemeleri bulunmaktadır. Paylaşım Noktalarımızda bulunan ürünler bağışçılarımız tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere bağışlanmış ayni yardımlardır. Bu marketlerden ücretsiz alışveriş yapacak ihtiyaç sahibi aileler ise incelemesi yapılmış gerçek ihtiyaç sahibi olduğu belirlenmiş ailelerdir. Bu ailelere ihtiyaçları nispetince verilen alışveriş puanları ile 3,6,12 aylık periyotlarda alışveriş yapma imkanı verilmektedir. Tüm ürünler bağışçı ismi ile kendi geliştirdiğimiz otomasyon sitemi le kayıt altına alınır, barkotlanır ve son tüketici olan ihtiyaç sahibine makbuz karşılığında teslim edilir. Geliştirdiğimiz bu sistem, yapılan bağışı takip etmek ve bağışçıya raporlama yapmak için kurulmuş on-line çalışan bir sistemdir. Bu şekilde tüm bağışlarınızı takip edebilir bağışladığınız ürünün nerede ne kadar dağıtıldığını öğrenebilirsiniz. Aynen sadaka taşlarında olduğu gibi veren ve alan birbirini tanımadan bu işlemleri gerçekleştirirler. İhtiyaç sahibinin ihtiyacını seçerek ve deneyerek alabileceği ailecek alışverişlerini daha insani, nitelikli ve rencide edilmeden yapmalarına imkân sunan bu sosyal market projemizi hayata geçirmek için bağışçılarımızın desteğine ihtiyaç duymaktayız.Paylaşım Noktasına yapacağınız gıda, yakacak, temizlik ve giyim malzemelerinin maliyetlerinin tamamını Gıda Bankacılığı kapsamında yıl sonu verginizden düşebileceksiniz.”