Kapat

Gönül İftarları

iftar iftarlık

Bu Ramazan, iftar saatinde sofralar garip kalmasın diye, dünyanın en büyük iftar sofrasını gönüllerde kuruyoruz.

Gönül İftarları

Ramazan ayının sevincini paylaşmak ve yediklerimizden ikram etmek bizim inancımızın gereği, geleneğimizin bir parçasıdır.

Peygamber Efendimiz(s.a.v.), "Bir kimse, bu ayda bir oruçluya iftar verirse günahları affolur. O oruçlunun sevabı kadar ona sevap verilir" buyurunca, Ashab-ı Kiramdan bazıları, bir oruçluyu iftar ettirecek kadar zengin olmadıklarını söylediler. Onlara cevaben Efendimiz (s.a.v.); "Bir hurmayla iftar verene de, yalnız suyla oruç açtırana da, biraz süt ikram edene de bu sevap verilir" buyurdu.

Yine bir hadis-i şeriflerinde, "Ramazanda bir misafire oruç açtırana, Sırat köprüsünü geçmek kolaylaşır" buyurdular.

Nasıl mı?

Yapacağınız bağışlar sistemimize kayıtlı, sosyal incelemeleri yapılmış 10 binden fazla aileye nakdi olarak ödenecektir. Bu süreçte; yeni başvuru yapmış ve sosyal incelemesi tamamlanmış ihtiyaç sahibi aileler de bu projeden faydalanacaktır.

Projeden faydalanan sayısı gelen iftar bağışı bütçesine göre belirlenecektir. Ramazan ayı sonunda faaliyet raporumuz besir.org.tr/ramazan sayfası üzerinden yayınlanacaktır. Bir aileye verilecek destek; ihtiyacına ve aile fertleri sayısına göre belirlenecektir. Bağışların Ramazan ayından önce gelmesi organizasyonumuzun amacına ulaşmasına ve ailelerin iftar sevincini Ramazan ayının başından itibaren yaşamalarına yardımcı olacaktır.

Nasıl Bağış Yapacağız?

Beşir Derneği’nin Ramazan Özel web sayfasında bulunan İFTAR BAĞIŞI linki üzerinden 30 TL ve katları şeklinde online bağış yapabilir ya da İFTAR yazıp 4042’ye göndererek 30 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İnternet Bankacılığındaki EFT/HAVALE seçeneklerini kullanarak 30 TL ve katları şeklinde bağış yapabilirsiniz. Açıklamaya mutlaka "İFTAR BAĞIŞI" yazmanız gerekmektedir.



Fotoğraf Galerisi