Kapat

Gıda Bankacılığı Sisteminin Sağladığı Kolaylıklar

“Gıda Bankacılığı” sistemi kapsamında bağışta bulunanlara çeşitli fırsatlar sunuluyor ve yapılan bağışlar hayırlara vesile oluyor.


Bağışçılarının desteğiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik insani yardım faaliyetleri yürüten Beşir Derneği, “Gıda Bankacılığı” sistemi kapsamında kendisine bağışta bulunan işletmelere, bağışladıkları ürünleri yılsonu vergilerinden düşürme imkânı sunuyor. Bu sayede Beşir Derneği hem üretim fazlası ürünlerin bağışlanmasıyla israfın önlenmesine katkı sağlıyor hem de yardıma muhtaç ailelerin sevincine vesile olunuyor.

 

 

Sistem kapsamında yapılacak bağışların öncelikle gıda, temizlik, giyecek ve yakacak ürünleri niteliği taşıması gerekiyor ve yapılacak bağışların ihtiyaç sahiplerine dağıtılması şartı var. Bağışı yapan kurum veya tüzel kişilerin mutlaka bağış yapılan dernek veya vakıf adına fatura düzenlemesi ve faturaya “İhtiyaç sahiplerine yardım şartı ile bağışlandığından KDV hesaplanmamıştır” ibaresini düşmeleri gerekmektedir.

 

 

Bağışın ve gerekli evrakların tespitinin ardından derneğimiz, kendi mevzuatlarına göre hazırladığı belgeyi düzenleyip bağış yapan kurum veya tüzel kişilere teslim ediyor ve alınan bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

 

 

Kurum veya tüzel kişilerin “Gıda Bankacılığı” kapsamında yaptığı bağışlar, beraberinde hem bağışçıya hem de toplumumuza birçok fayda sağlıyor.  Stok maliyetlerinin düşmesine, imha maliyetlerinin ortadan kalkmasına, devletin vergiden vazgeçerek sosyal projeleri desteklemesine ve firmaların da sosyal projelere katkı sunarak marka değerlerini yükseltmelerine ve elbette ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan “Gıda Bankacılığı” sistemine tüm hayırsever bağışçılarımızı davet ve teşvik ediyoruz.

 

 

Her yönüyle fayda veren bu kanuni hakkı kullanarak siz de Beşir Derneği’nin daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmasına vesile olabilirsiniz.




Gıda Bankacılığı sistemiyle ilgili daha detaylı bilgi sahibiolmak ve tanıtım broşürümüze erişmek için tıklayınız.