Kapat

Derince’deki Roman Vatandaşlarımızdan Arakan’a Yardım

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, kendi aralarında düzenledikleri etkinliklerle elde ettikleri gelirleri Arakanlı Müslümanlara verilmek üzere Beşir Derneği’ne bağışladı.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, kendi aralarında düzenledikleri etkinliklerle elde ettikleri gelirleri Arakanlı Müslümanlara verilmek üzere Beşir Derneği’ne bağışladı.

 

Myanmar’da 2012 yılından itibaren yoğun bir şekilde başlayan vahşice saldırılar sonrası topraklarından edilmeye çalışılan Arakanlı Müslümanlara yine büyük acılar yaşatılıyor. Şiddetini artıran saldırılarda binlercesi hayatını kaybeden, on binlercesi göç yoluna düşen Arakanlı Müslümanlara 2012 yılından bu yana insani yardımda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Beşir Derneği gibi yardım kuruluşları ve yardımsever vatandaşlar bölgeden yükselen yardım çığlığına sessiz kalmıyor.

 

Derince’nin Serdar Mahallesinde vatandaşlarımız Arakan’da zulme ve tecrite uğrayan Müslümanlar yararına çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklere Beşir Derneği Derince Temsilcisi Ahmet Kandemir, Beşir Derneği gönüllüsü Bayram Sevinç ile roman vatandaşlar da katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Ahmet Kandemir, etkinliği düzenleyen hayırseverlere teşekkürlerini ileterek, “Arakan’da çok büyük bir zulüm yaşanıyor. Bir yerde bir zulüm gördüğümüz zaman bu kötülüğü eğer imkanımız varsa elimizle yok etmek, eğer onu yapamıyorsak dilimizle yermek, eğer onu da yapamıyorsak kalbimizle buğzetmemiz gerekir.” diye konuştu.

 

Kandemir sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Arakanlı kardeşlerimize iyiliğimiz dokunsun istiyoruz. Onların bize Kurtuluş Savaşı’ndaki yardımlarını gördük, tarihte okuyoruz. Biz de şuanda onlara elimizden gelen yardımı yapmak için hep birlikte burada bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Allah hayrımızı kabul etsin.”

 

Beşir Derneği’nde gönüllü olarak hizmet etmek isteyenlere de çağrıda bulunan Kandemir, “Beşir Derneği resmi internet sitesinden gönüllü başvuru formunu doldurarak hizmetlerimizde bizimle beraber ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşabilirler.” diye konuştu.

 

Düzenlenen etkinlikler sonucunda elde edilen bağışlar, Arakanlı müslümanlara ulaştırılmak üzere Beşir Derneği Derince Temsilcisi Ahmet Kandemir’e teslim edildi.