Kapat

Çorum'da Gönül Erleri İftariyelik Dağıttılar

Çorum Beşir Derneği, iftar vakti trafikte yolda kalan ve iftara yetişemeyecek durumda olan sürücülere iftariyelik ikramında bulundu.

     Beşir Derneği Çorum Temsilciliği gönüllüleri, trafiğin yoğun olduğu şehir içinde veya şehirler arası ana yollara bağlantısı olan kavşaklarda, kırmızı ışıkta bekleyen sürücülere iftariyelik dağıttı.İftariyelik paketlerinin içinde ise su, hurma, kek gibi gıda maddeleri konuldu.

    İftar vakti çevre yoluna hazırladıkları iftariyeliklerle çıkan dernek gönüllüleri 300 sürücüye iftarlık dağıtarak hayırlara vesile oldular.Yapılan bu faaliyetle alakalı Beşir Derneği Çorum İl Başkanı Murat Beşikcioğlu şunları kaydetti. ''İlimiz Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinin kesiştiği noktada bulunması sebebiyle her gün binlerce araç çevre yolundan geçiyor ve bunlardan yüzlercesi iftar vaktine trafikte yakalanıyorlar. Yolda giden bir oruçluya bir hurma veya bir bardak su bile verilse iftar sevabına kavuşulur. İftarını yolda açmak zorunda kalan yolculara iftariyelik dağıtımımız ramazan boyunca sürecek. Çorum Beşir Derneği hayrınıza vesile olmaya devam edecek” dedi.