Kapat

Cerablus Aşevi Her Gün Sıcak Yemek İkramına Devam Ediyor

Kilis, Reyhanlı ve Arakan’da aşevleri bulunan derneğimiz, Cerablus’ta da günde 10 bin kişilik sıcak yemek kapasiteli bir aşevi açtı.


Suriye’de devam eden insanlık dramı neticesinde milyonlara masum ve mazlum sivil, yurtlarını terkedip başka ülkelere iltica etmek zorunda kaldı. Başka ülkelere gidecek durumda olmayanlar da Suriye sınırları içerisindeki güvenli bölgelere göç ederek oralara yerleştirildi ve kurulan kamplarda hayatlarına devam ediyorlar.

 

Yaşanan bu göç hareketliliği insani yardım kuruluşları başta olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşu yakından ilgilendirmekle birlikte çözümü için de çeşitli zirveler, toplantı ve konferanslar yapılıyor. Hal böyleyken somut adımlar atmak ve mağdur edilen insanlara bizzat dokunarak, onların yanlarında olarak yaralarını sarmak amacıyla biz de pek çok faaliyet gerçekleştirdik. Cerablus’ta açtığımız aşevi de attığımız bu somut adımların bir göstergesi durumunda.

 

10 bin kişilik sıcak yemek üretme kapasitesi bulanan Beşir Derneği Cerablus Aşevi’nden her gün yemek pişirilip aşevinin bulunduğu muhit sakinlerine ve Cerablus kırsalındaki kamplarda yaşayan savaş mağduru ailelere ikram ediliyor. Yıllardır süregelen savaş nedeniyle şehit olan veya yetim kalan Suriyeli aileler başta olmak üzere bütün Cerablus halkı için mutluluğa vesile olan aşevi, dünyanın en çok insani yardım yapan ülkesi Türkiye ile mazlum Suriye halkı arasındaki kardeşlik bağlarının pekişmesine imkân sunuyor.