Kapat

Çad’ın Felere Bölgesi’nde Yeni Bir Su Kuyusu Açıldı

Beşir Derneği Çad’ın Felere bölgesinde susuzlukla mücadele veren köy halkını su kuyusuyla buluşturdu.


Dünyanın üçte ikisi suyla kaplı olduğu halde buna rağmen yarım milyar insan susuzluk çekiyor. Çad’da her yıl 50 bin çocuk su kirliliğinden kaynaklanan hastalıklara yakalanıyor. Her köşe başını çeşmelerle donatan bir vakıf medeniyetinin varisleri olarak faaliyetler yürüten Beşir Derneği, suya hasret coğrafyaların dört bir yanını su kuyularıyla donatmaya gayret ediyor.

 

‘Su Kuyusu Projesi’ kapsamında, dünyanın çeşitli bölgelerinde yüzlerce kuyu açan Beşir Derneği, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Suya en çok ihtiyaç duyulan bölgelerin tespitinin ardından yapılan hummalı çalışmalar; çorak toprakları, kurak bölgeleri ve çatlamış dudakları serinletiyor.

 

Uzman ekiplerin öncülüğünde ve hayırsever bağışçıların yardımlarıyla Çad’ın Felere Bölgesi’nde açılan su kuyusu, 200’e yakın insanın yaşadığı köyde hizmet vermeye başladı.

 

Yerin 51 metre altından açılan su kuyusuna bağışçımızın talebi doğrultusunda ‘İzzet Tavan Hayratı’ ibaresi yazıldı. Bölge halkı, açılan kuyuyla temiz ve sağlıklı suya kavuştu.





Fotoğraf Galerisi