Kapat

Büyük Projeler İçin Birlik Toplantısı

Beşir Derneği Genel Merkezi’nin organize ettiği “Genel Değerlendirme ve İstişare Toplantısı”nda Beşir Derneği, Türk Kızılayı, Semerkand Vakfı, UKBA Derneği ve Genç-Kon bir araya geldi. Geçen yıl yapılan projelerin değerlendirildiği toplantıda yeni projeler için yol haritaları belirlendi.

2013 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği “Genel Değerlendirme ve İstişare Toplantısı” Beşir Derneği Genel Merkezi koordinatörlüğünde Ankara Semerkand Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya 237 temsilciliğin yanı sıra Semerkand Vakfı Sosyal Birimi, Kızılay yetkilileri ve UKBA Derneği yetkilileri katıldı.

Birinci gün sunuculuğu Mikail Şimşek’in yaptığı organizasyonda Bir Damla Bin Umut 2013 kan bağış kampanyasının değerlendirilmesi yapıldı. Geçen yıl projede karşılaşılan olumsuzlukların 2014 kampanyasında görülmemesi için yapılacak çalışmalar görüşüldü.

Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Beşir Derneği ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdi. Bu yılki kampanyada Beşir Derneği’nin belirlediği 100.000 ünite hedefinin büyük bir hedef olduğunu ve bu rakamın geçileceğine inandığını belirtti.

Semerkand Vakfı adına söz alan Hüseyin Kadıoğlu, vakıf olarak sadece kan bağış kampanyası değil, Beşir Derneği’nin genel olarak tün faaliyetlerine destek olup hizmetlere devam edeceklerini söyledi.

Beşir Derneği Genel Sekreteri Fatih Sarıyar ise dernek olarak çok büyük çalışmalara imza attıklarını belirtirken, yapılan tüm faaliyetlerin arkasında özveri ile çalışan 237 temsilciliğin ve gönüllülerin olduğunu söyledi.

İkinci gün temsilciler için sunumların yapıldığı toplantıda Beşir Derneği Kurumsal İletişim Sorumlusu Ömer Bostan genel sunumu yaparken, Suriye faaliyetleri hakkında Suriye Koordinatörü Abdulhakim Bayram, yardım hizmetleri konusunda Sosyal İnceleme Sorumlusu Birol Eken’nin yanı sıra Afet Koordinasyon Sorumlusu Ramazan Uçar da afet durumlarında yapılması gereken çalışmaların anlatıldığı sunumları gerçekleştirdiler. Genel Sekreter Fatih Sarıyar’ın değerlendirme konuşmasından sonra söz alan Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı 2 günlük toplantı sürecinin genel merkez ile temsilcilikler arasında olan koordinasyona büyük katkı sağlayacağını belirtirken, organizasyona katılan Kızılay, Semerkand Vakfı ve UKBA Derneği’ne teşekkür etti. Şanlı,” insanlık için hizmetlere paydaş kurumlarla birlikte devam edeceğiz” dedi.

Büyük bir katılımın olduğu organizasyonda kurumlar arası işbirliği daha da kuvvetlenirken, tüm temsilciler bu tür toplantıların hem motivasyon hem de koordinasyon açısından büyük fayda sağladığı görüşünde birleştiler.