Kapat

Bir Kap, Bir Kalp ( İhtiyaç Sahibi Aileler İçin Ev Yemeği İkram Projesi )

'Bu Ramazan Garip Kalmasın' diyerek yola çıkan Beşir Derneği 'Bir Kap, Bir Kalp' projesini hayata geçirdi.

Ramazan’da yağan rahmet sağanakları, gönül iklimini gülistana çevirir. Mümin gönüllerden güller derilir ve sunulur yoksulun mahzun kalbine. Heyecanla bekler birileri kapı eşiklerinde, sıcak bir tebessümle kapıyı çalar birileri. Kimileri on bir ay yolunu gözlemiştir ayların sultanının, kimileri on bir ay peşinden koşmuştur yetim duasının. Yavrusunu teskin etmiştir bir anne Ramazan’ı hatırlatarak, umudu katık etmiştir bir çocuk Allah’a sığınarak.


Ramazan’ın bereketi donatır evleri. Tatlı bir telaş kaplar haneleri. En leziz yemekler pişirilir, en mükellef sofralar kurulur, en derin niyazlar edilir ve En Güzel (s.a.v) olan teşrif edecekmişçesine hazırlıklar yapılır.


Diğer tarafta burukluk hâkimdir. Mahzun ve mahcup gönüller bir müjde, bir Beşir beklemektedir. Buharı üstünde sıcak bir çorba, sevgiyle pişirilmiş aş, hamuru kardeşlikle yoğurulmuş ekmek ve paylaştıkça çoğalan iftar sevinci…


Gelin! Hep birlikte birileri için bir şeyler yapalım ve iftar sevincini birlikte yaşayalım. Dünyanın en büyük iftar sofrasını gönüllerde kuralım. Evinde iftar dahi yapamayacak kadar ihtiyaç sahibi olanlara kendi yediklerimizden yedirelim. Misafirler için yaptığımız hazırlıkları onlar için de yapalım. Siz hazırlayın, biz ulaştıralım. Hayra vesile olma bahtiyarlığına hep birlikte erişelim.


Bağış iftarınız, ümmetin iftiharı olsun. 


Peki, ne yapmam gerekiyor diyorsanız işte cevabı:

- ‘Bir Kap Bir Kalp Bağış Formu’na erişmek için tıklayın.

- Açılan formda istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurun ve ‘Cep Telefonuma Kod Gönder’ butonunu işaretleyin.

- Birkaç saniye içerisinde cep telefonunuza gelen kodu ‘Doğrulama Kodu’ bölümüne yazıp ‘Kaydet’ butonunu seçin.

- Bulunduğunuz bölgedeki temsilciliğimiz sizinle irtibata geçecektir. 

- Ayrıca kampanya bilgileri, yazmış olduğunuz e-posta adresine mail olarak gönderilecektir.

- Daha sonra Beşir Ekipleri randevu verdiğiniz günde, iftardan 3 saat önce gelerek hazırladığınız yemekleri alacak; önceden belirlenmiş yardıma muhtaç ailelere ulaştıracaktır.

- Böylelikle yediğinizden yedirmiş olacaksınız.


 EV YEMEĞİ İKRAM FORMUNU DOLDURMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.





Fotoğraf Galerisi