Kapat

Binlerce Genç 57. Alaya Vefa Yürüyüşü İle Şanlı Ecdadımızı Andı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yılında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İzcilik Federasyonu’nun Genel Kurmay ile düzenlediği "57. Alaya Vefa Yürüyüşü" ile binlerce izci genç , şanlı ecdadımızı andı.

 

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda yer alan Eceabat ilçesi Kocadere köyü yakınlarındaki Kocadere Kamp Alanı'nda , 2003 yılından bu yana düzenlenen , "Çanakkale Milli Bilinç Kampı" tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu organizasyonunda düzenlenen '57'nci Alay Vefa Yürüyüşü' Kocadere köyündeki kamp ile başladı. Yurt dışı ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen  binlerce genç izci, kampta etkinlik öncesi hazırlıklarını yapıp, bu sürede konaklayacakları çadırları kurdu. Kampa katılan Beşir Derneği ve Genç Beşir gönülleri çadırların kurulması için genç izcilere yardım etti.  Geceyi burada geçiren yaklaşık binlerce kişi,   Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanlığının, 57'inci Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbasını içerek güne başladı. Alana gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlere "yarma çorbası" ikram etti.

Kampın 2. Gününde şehitlerimiz için okunan 2200 hatimin duası hep beraber yapıldı. Duaların akabinde Genç Beşirler 3700 izci çocuk ve gence kandil simidi ikramında bulundu.

Kamp sırasında çeşitli eğitimler alan ve oyunlar oynayan genç izciler 25 Nisan sabahı sela ve top sesleriyle uyanıp, savaş atmosferinde hazırlandıktan sonra 57. Alaya Vefa Yürüyüşünü gerçekleştirdi.  Yürüyüşe Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, diğer askeri ve protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı. 16 km olan yürüyüş boyunca   Genç Beşir gönüllüleri, izcilere   kuru kayısı ve üzüm ikramlarında bulundu.