Kapat

Beşir Derneği, Yangın Mağduru Vatandaşların Yardımına Koştu

Beşir Derneği, Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Alioğlu köyünde çıkan yangında mağdur olan vatandaşların yaralarını sardı.

Çorum'un Kargı ilçesine bağlı 60 haneli Alioğlu köyündeki yangında 50'ye yakın ev hasar gördü. İlçeye 50 kilometre uzaklıktaki Alioğlu köyünde gece saatlerinde başlayan yangına Çorum, Osmancık, Kargı, Tosya ve Amasya'dan itfaiye araçları ile orman işletme müdürlüklerine ait araçlarla müdahale edildi. Uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınan yangında 60 haneli köydeki 50'ye yakın ev kullanılamaz hale geldi.


Ekiplerin söndürme ve soğutma çalışmaları devam ederken Beşir Derneği de bölgedeki yerini aldı. Kargı Kaymakamlığı, İl Özel İdare Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü, Semerkand Vakfı ve Beşir Derneği Osmancık Temsilciliği’nin koordinasyonuyla köyde çadırlar kuruldu.


Evleri kullanılamaz hale gelen köylülerin barınacağı çadırlara yatak, yastık ve battaniyeler dağıtıldı. Beşir Derneği Osmancık Temsilciliği’nden ayakkabı, elbise ve giyim malzemeleri tedarik edildi. Ayrıca Beşir Derneği Tokat lojistik deposundan takviye malzemeler bölgeye sevk edildi ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik acil yardımlar yapıldı.


Fotoğraf Galerisi