Kapat

Beşir Derneği Van’da Depremzedelerin Yanında

Türkiye İran sınır bölgesinde 23 Şubat 08.53’de 5.9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. İran’ın Hoy şehri yakınlarında meydana gelen depremde Van halkı büyük bir korku yaşadı. Deprem Van’ın Başkale ve Saray ilçelerinde yıkıma sebep oldu ve deprem neticesinde 9 vatandaşımız enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

Meydana gelen deprem sonrası AFAD koordinatörlüğünde bölgeye ısıtıcı, çadır, gıda yardımları hızlı bir şekilde ulaştırıldı. Ülkemizin diğer sivil toplum kuruluşları gibi Beşir Derneği olarak biz de depremin ilk anından itibaren afetzedelerin yaralarını sarmak için bölgeye ekiplerimizi yönlendirdik. 

İlk aşamada AFAD ekipleri ile koordineli bir şekilde ihtiyaç tespit çalışmalarına dâhil olan Beşir Derneği ekipleri, sonrasında ise depremin en şiddetli hissedildiği noktalardan birisi olan Özpınar köyünde afetzedeler için sıcak çorba ve çay gibi ikramların dağıtımına başladı. 

Beşir Derneği’nin deprem sonrası yaptığı çalışmalar hakkında konuşma yapan Derneğimiz  Genel Başkanı Fatih Sarıyar, “Beşir Derneği Doğu Anadolu Müdürlüğüne bağlı ekiplerimizi afetzede vatandaşlarımız için seferber etmeye devam ediyoruz. Depremin ilk anından sonra bölgeye intikal eden ekiplerimiz AFAD ile koordineli bir şekilde ihtiyaç tespiti çalışmalarını tamamlayıp sıcak çorba ve çay gibi ikramları dağıtmaya başladılar” şeklinde konuştu.

Konuşmasına süreç içerisinde yapılacak faaliyetleri aktararak devam eden Başkanımız, "Özpınar köyünde bölge halkının geceyi geçirmek için kaldığı okulda ekiplerimiz sıcak yemek ve kahvaltılık gibi temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı ve çadır kurulumu gerçekleştirdi.  Bununla birlikte depremden ciddi etkilenen noktalardan birisi olan Böğrüpek köyünde sahra aşevi kurup günde 3 öğün olmak üzere sıcak yemek çıkarıp halkımıza dağıtmaya ve çadır kurulumlarına devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Beşir Derneği ekipleri şu ana kadar afet bölgesinde  AFAD koordinesi ile 30 çadır kurulumu, 800 adet kumanya dağıtımı, 1000 kişiye çorba dağıtımı, 1800 adet meşrubat ile 320 adet simit ikramı gerçekleştirdi.

Depremin ilk anından itibaren bölgede AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalarına devam eden Beşir Derneği, sevk ettiği ekipleri ile afetzede vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.