Kapat

Beşir Derneği Temel AFAD Eğitimlerine Devam Ediyor

Beşir Derneği İzmir temsilcilikleri AFAD’tan enkaz kaldırma, yangın söndürme, sel, ilk yardım gibi konularda temel eğitimler aldı.


Türkiye, sel, çığ, heyelan, yangın ve deprem gibi doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kalıyor. Ülkemizde her yıl ortalama büyüklüğü 5 ile 6 arasında değişen en az bir deprem meydana geliyor ve ülkemiz, bu depremlerde yaşanan insan kaybı açısından dünyada üçüncü, etkilenen insan sayısı açısından ise sekizinci sırada yer alıyor. Doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıplar, afet yönetiminin ve koordinasyonunun günümüz dünyasında ne kadar titizlikle ele alınması gerektiğini gösteriyor.

 

Beşir Derneği de temsilcilikleri ve gönüllüleriyle olası afet durumlarında efektif ve bilinçli olarak yardım edebilmek, hızlı ve doğru bir şekilde koordine olmak ve muhtemel mağduriyetler karşısında profesyonel ekiplere destek olmak amacıyla eğitim programları düzenliyor.

 

Bu kapsamda Beşir Derneği İzmir temsilcilikleri, olası afetlerde enkaz kaldırma, yangın, sel, ilk yardım gibi konularda AFAD İzmir Müdürlüğü’nden temel eğitimler aldı. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlık adına hizmetlerde bulunmak ve doğal afet durumları da dâhil olmak üzere her alanda insanlara faydalı olabilmek amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyor.


Fotoğraf Galerisi