Kapat

Beşir Derneği Suriyeli Mazlumlara Yardıma Devam Ediyor

Beşir Derneği Suriyeli Mazlumlara Yardıma Devam Ediyor

Beşir Derneği tarafından Suriye’deki mazlumlar için toplanan yardım malzemeleri Suriye’nin Halep şehrine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

22 Ocak Pazar günü Merkez Camiinde kılınan öğlen namazının ardından Suriye’ye uğurlanan Yardım tırını uğurlamaya gelenler arasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Şakir Oda, STK Temsilcileri, Beşir Derneği Kapaklı Temsilcisi Ertuğrul Kara ve dernek üyeleri ile vatandaşlar yer aldı.

“242 TEMSİLCİLİĞİMİZ VAR”

Beşir Derneği’nin 55 ülkede faaliyet gösterdiğini söyleyen Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çerkezköy Temsilcisi Muharrem İpekçi, “Yurt içinde 242 Beşir Derneği temsilciliğimiz var.  Birde paylaşım noktalarımız var. Bir tane pilot bölge olarak Çorlu’ya açtık. Kapaklı ve Çerkezköy’e de düşünüyoruz.  Paylaşım bölgesi bildiğiniz market gibi daha önceden belirlenen ihtiyaç sahipleri, hayırseverler tarafından buraya yapılan yardımları belirlenen kota dikkate alınarak alıyorlar. “ dedi.

192 BİN TL’LİK YARDIM MALZEMESİ

Suriye’ye gönderilecek olan 2 adet yardım tırı içerisinde Gıda ve giyim gibi her türlü ihtiyaç malzemelerinin olduğunu söyleyen İpekçi, “Bu 2 tırımızda maddi değer olarak 192 bin TL’lik bir yardım malzemesi bulunuyor. Maddi, manevi yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun.” Diye konuştu.

Yardım tırları edilen duaların ardından Suriye Halep şehrine uğurlandı.


Fotoğraf Galerisi