Kapat

Beşir Derneği Sivas'ta Gerçekleşen Saha Tatbikatına Katıldı.

Sivas ev sahipliğinde Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kahramanmaraş ve Yozgat illerinden ekiplerin katılımıyla Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezinde TAMP Bölgesel Saha Tatbikatı düzenlendi. AFAD'ın düzenlediği arama kurtarma faaliyetine Beşir Derneği İç Anadolu Bölge Müdürlüğü ve Sivas temsilciliği katıldı.

Ulusal ve uluslararası arenada pek çok insani yardım faaliyetine imza atan Beşir Derneği, profesyonel ekipleri ve gönüllülerini oluşabilecek afetlere karşı eğitim aldırmaya devam ediyor

Bu kapsamda Beşir Derneği Sivas Temsilciliği ve İç Anadolu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çalışanlar Afad'ın Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Sivas'ta gerçekleştirdiği Arama Kurtarma faaliyetlerine katıldılar. Tatbikatta senaryo gereği dağın 2 bin 333 metre yükseklikteki zirvesinde telesiyejde mahsur kalan vatandaşların halat fırlatma yöntemi ile kurtarılması ve dağın zirvesinde mahsur kalan 33 dağcının kurtarılması canlandırıldı. Tatbikatta ayrıca çığ nedeniyle kar altında kalan 3 vatandaşın kurtarılması canlandırıldı.

Tatbikat geçiş töreni ile son buldu.