Kapat

Beşir Derneği Mübarek Ramazan Ayına Hazır

Beşir Derneği bu Ramazan da Türkiye ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerini fitre, zekât, kumanya, bayramlık, kurban eti ve Bir Kap Bir Kalp ile sevindirmek için hazırlıklarını tamamladı.


Ramazan ayında daha çok ihtiyaç sahibine yardımlarımızı ulaştırmak için çalışmalarımızı tamamladık. Bayramlık giyim, nafile, adak, akika kurban kesim organizasyonları ve nakdi yardımlar mübarek Ramazan ayında artarak devam edecek.

 

Anadolu’daki yardımlaşma kültürünün günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olan derneğimiz, bu Ramazan ayında yoğun bir şekilde hayata geçireceği yardım faaliyetleriyle kapısı çalınmadık ihtiyaç sahibi bırakmayacak. Ramazan ayında uygulayacağımız yardımlar için hazırlıklarımızı tamamladık, fitre ve zekât bağışı, kumanya, bayramlık giysi, kurbanlık, evden eve iftarlık sıcak yemek ikramı ve nakdi yardım konu başlıkları altında faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Bağışçılarımızdan aldığımız maddi ve manevi destek ile yardım faaliyetlerimizi yürütüyoruz ve bu bereketli ayda da gönülleri biraya getirmek için durmaksızın gayret edeceğiz.

 

Ramazan ayında gerçekleştireceğimiz insani yardım faaliyetlerimizden bahseden Genel Müdürümüz Fatih Sarıyar, bu ayda yapılan her yardımın çok önemli olduğunu belirterek şöyle söyledi: “Ramazan ayı en yoğun olduğumuz dönem ve Ramazan ayında gelen desteklerle 11 ay yardım faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Önceki dönemlerde derneğimize yapılan bağışlar bu dönemde artarak devam ediyor ve biz bu sayede çalışmalarımızı aksamadan devam ettirebiliyoruz. Bu konuda duyarlılık gösteren herkesi projelerimize katılarak hayra ortak olmaya davet ediyoruz. Özellikle ‘Bir Kap Bir Kalp’ projemizde yer alarak, evinizde pişirdiğiniz yemeği başka bir aile ile paylaşabilir, bir ihtiyaç sahibini sevindirebilirsiniz”

 

Bir Kap Bir Kalp Projesi ile sofralar kurulacak

 

Bu projemizle bağışçıların kendi mutfaklarında pişirdikleri yemekleri yoksul ailelerin sofralarına ulaştırarak bir gönül köprüsü kurulmasına vesile oluyoruz. Ramazan boyunca her gün iftardan önce, tüm Türkiye’de evden eve iftar yemeği taşıyacağız.  İhtiyaç sahipleri fabrikada ya da yemek şirketinde üretilmiş yemeklerle değil, başka bir ailenin emeğiyle pişirilmiş sıcak yemekle oruçlarını açacaklar.

 

2017 yılında bu projeyle 100 bine yakın aileye ulaştık. Bu yıl 300 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz.  

 

Bu anlamlı projeye isteyen herkes başvurabilir. Bunun için web sitemizdeki ‘Sıcak Yemek İkram Formu’nu doldurmanız ve cep telefonunuza gelen onay kodu ile ön kayıt sürecini tamamlamanız gerekiyor. Başvurunuz onaylandıktan sonra bulunduğunuz bölgedeki dernek temsilcimiz sizinle irtibata geçecek ve kampanya bilgileri ayrıca mail adresinize de gönderilecek. Daha sonra, Beşir Derneği ekiplerimiz randevu verdiğiniz günde, iftardan 3 saat önce gelerek hazırladığınız yemekleri alacak ve yardıma muhtaç ailelere ulaştıracak.