Kapat

Beşir Derneği Arakan’da 30 Bin Metrekarelik Çadırkent Kuracak

Beşir Dermeği Arakan mazlumlarına 30 bin metrekarelik alanda çadırkent kuracak.


Beşir Derneği,  Arakan için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bunun yanı sıra Beşir Derneği, 4 yıldan fazla süredir bölgeye yönelik yardımlarına devam ediyor. Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz için temel gıda yardımı ve sağlık hizmetleri götürüyor. Beşir Derneği yetkilileri gittikleri her platformda Arakanlılar’a yapılan zulmü anlatıyor.

 

Beşir Derneği Genel Başkanı Yardımcı Doçent Dr. Cevdet Şanlı,  geçtiğimiz günlerde İslam Dünyası STK’lar Birliğinde (İDSB)  yaptığı konuşmada, “Arakan için siyasi ve diplomatik çözümler üretmeliyiz. Dünyaya bu acının ne kadar büyük olduğunu anlatmalıyız. Bu vahim durum karşısında gereken neyse, STK’lar olarak üzerimize ne düşüyorsa bunu derhal yapmalıyız” dedi.

 

Beşir Derneği’nin Genel Müdürü Fatih Sarıyar ise “Arakanlı kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum içler acısı, insanın yüreği bu drama dayanamıyor. Gidip yerinde gördüğümüz bu dramı her gün dünyaya anlatıyoruz. İnşallah bu acılar biter ve Müslüman kardeşlerimiz tekrar yurtlarına dönerler”  şeklinde açıklama yaptıktan sonra Arakanlı mazlum kardeşlerimiz için 30 bin metrekare alanda çadırkent kuracaklarını da aktardı. 


Fotoğraf Galerisi