Kapat

Beşir Derneği Arakan Yardımlarına Başladı

Beşir Derneği, son olayların ardından Arakan halkının yardımına koştu.

Arakan’da yapılan silahlı saldırılar sonucu katliamların, işkence ve baskıların yeniden alevlenmesi üzerine binlerce insan hayatta kalabilmek için Bangladeş sınırına yığıldı. Bangladeş sınırının adeta can pazarına dönüşmesine sebep olan olaylar tüm şiddet ve vahşetiyle devam ediyor.

Bölgeye yönelik yardımlarına dört yıldır hız kesmeden devam eden Beşir Derneği, Arakan'da yapılan son katliamların ardından köylerinden çıkarak ölüm pahasına nehirlerden geçip Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan Rohingyalı ailelerin acılarını biraz olsun dindirmek adına yeniden harekete geçti.

Bölgede faaliyet yürüten yerel STK’ların verilerine göre Bangladeş’te bulunan üç kampta toplam 15 bin Arakanlı muhacir bulunuyor. Bu kampların en büyüğü olan Ukhia’da 6 bin muhacir yaşıyordu. Son olayların ardından Bangladeş’e 4 bin civarı muhacir girişi oldu. Sınırda çaresizce bekleyen yüz binlerce insan daha bulunmakta. Bangladeş’e yeni giriş yapan 4 bin Arakanlı, kamplara dağıtıldı. Ukhia Kampı’nın 6 bin kişilik mevcudu son durumun ardından 7200’e yükseldi.

Beşir Derneği olarak yardımlarımızı Ukhia Kampı’na ulaştırdık ve oradaki Arakanlılar’a gıda yardımında bulunduk. Muhacirlerle yapılan röportajda ise Arakan’da yaşananlarla ilgili anlatılanlar, insanlıkla kesinlikle bağdaşmıyor:

“Evlerimizi talan edip sonra yakıyorlar. İşkenceler edip sonra kadın, çocuk demeden öldürüyorlar. Ailelerimiz parçalanıyor ve birbirimizden haberdar olamıyoruz. Kadınlarımıza tecavüz ediliyor ve Bangladeş’e geçişimizi engelliyorlar. Kamplarda da kalacak yerimiz yok. Yağmurdan bile korunamıyoruz. Yiyecek bir şey de bulamıyoruz. İçecek suyumuz, tuvalet ihtiyacımızı gidereceğimiz yerimiz, hiçbir şeyimiz yok. Her şeyimizi bırakıp sadece üzerimizdeki elbiselerimizle ancak canımızı kurtarabildik.”

Siz de ‘Arakan Yalnız Değil’ diyerek yardım çalışmalarına başlayan Beşir Derneği’ne BAGIS yazarak 4042’ye gönderip 30 TL veya BAGIS yazıp 4032’ye göndererek 10 TL bağışta bulunabilirsiniz. Ayrıca Beşir Derneği’nin banka hesaplarından yapacağınız yardımların açıklama bölümüne ‘Arakan Halkına Yardım’ yazıp bağışta bulunarak destek olabilirsiniz. www.besirdernegi.org.tr internet adresinden veya 02163754042 numaralı çağrı merkezimizi arayarak da bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.